Banner 980x90

RPIVA Kuldīgas filiāle pēc pievienošanas LU turpināšot darbu ierastajā režīmā

Ventspils, 20.apr., LETA. Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) Kuldīgas filiāle pēc RPIVA likvidācijas un pievienošanas Latvijas Universitātei (LU) varēšot turpināt darbu ierastajā režīmā, - tā šodien, tiekoties ar filiāles studentiem un mācībspēkiem un Kuldīgas pašvaldības vadību, apliecinājis LU rektors Indriķis Muižnieks.

Kā aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska, tikšanās laikā LU pārstāvji atbildējuši uz studentu jautājumiem, apliecinot, ka visi studenti, kuri iesākuši studijas kādā no RPIVA programmām, studijas šajās programmās varēs pabeigt. Arī studiju maksas tikšot saglabātas tādā līmenī, kā noteikts noslēgtajos līgumos. Studenti, kuri augstskolu absolvēs līdz 1.oktobrim, saņems RPIVA diplomus, bet pēc 1.oktobra - jau LU diplomus. Nav plānots mainīt arī pašreizējās apmācību dienas.

Muižnieks uzsvēris, ka Kuldīgas filiāle, tāpat kā pārējās filiāles, pēc 1.oktobra turpinās strādāt kā līdz šim, tikai jau kā LU filiāle. Universitāte novērtējot pozitīvās iestrādes filiālēs un plānojot tās attīstīt, veidojot filiāles ne tikai kā studiju vietas, bet arī kā kontaktpunktus sadarbībai ar pašvaldībām un uzņēmējiem.

Lai uzsvērtu universitātes nopietno nodomu attīstīt Kuldīgas filiāles darbu, LU rektors Muižnieks un Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ("Kuldīgas novadam") parakstījuši nodomu protokolu par stratēģisko sadarbību augstākās izglītības jomā. Tas noslēgts līdz 2020.gadam. Nodomu protokola noslēgšanas mērķis ir sadarbība zināšanu, resursu un kopīgu mērķu sasniegšanā augstākās izglītības jomā Kuldīgas novadā. Nodomu protokolā teikts, ka puses plāno noslēgt sadarbības līgumu, definējot partnerības virzienus un veidus, kā arī galvenos principus intelektuālā īpašuma tiesību un ekonomisko priekšrocību izlietošanā un iespējamo risku sadalē, kā arī paredzot konkrētu darbību veikšanu, pakalpojumu nodrošināšanu un citus būtiskos noteikumus. Pašvaldība un LU sadarbības īstenošanai veidos ekspertu grupu, darbam tajā deleģējot abu pušu speciālistus.

Jau ziņots, ka 28.martā Ministru kabinets pieņēma lēmumu par RPIVA likvidāciju no šī gada 1.oktobra, to pievienojot LU. Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātais rīkojums paredz, ka LU pārņems vairumu RPIVA studiju programmu, savukārt vēl daļu studiju programmu, kas saistītas ar mūziku un deju, pārņems Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija. Rīkojums arī nosaka to, ka LU jānodrošina RPIVA filiālēs īstenoto studiju programmu īstenošana filiālēs Alūksnē, Bauskā, Cēsīs, Jēkabpilī, Kuldīgā, Madonā, Tukumā, Ventspilī un šo filiāļu attīstība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)