Banner 980x90

RPIVA Kuldīgas filiālē pārrunās LU plānus pēc studiju programmu pārņemšanas

Ventspils, 11.apr., LETA. Nākamnedēļ ar Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) Kuldīgas filiāles studentiem, mācībspēkiem un citiem interesentiem tiksies Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks, lai pārrunātu turpmāko sadarbību un studiju procesa nepārtrauktības nodrošināšanu LU pēc RPIVA likvidācijas, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldībā.

Tikšanās notiks 20.aprīlī plkst.10 RPIVA Kuldīgas filiāles telpās. Sarunā piedalīsies arī Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ("Kuldīgas novadam").

"Jebkura augstākās izglītības iestāde silda vietējo ekonomiku un atdzīvina kopējo gaisotni. Tā sniedz iespēju mūsu iedzīvotājiem studēt tuvu mājām vai darba vietai. Tā kā valdība pieņēma lēmumu par RPIVA likvidāciju, pievienojot to LU, ir ļoti svarīgi, lai Kuldīgas filiāles studentiem un mācībspēkiem pēc iespējas ātrāk taptu skaidrs, kādi ir universitātes plāni un ieceres attiecībā uz filiāles turpmāko pastāvēšanu. To arī ceram kopā ar studentiem un filiāles kolektīvu uzzināt sarunā ar LU rektoru profesoru Indriķi Muižnieku," uzsvēra Bērziņa.

Jau ziņots, ka 28.martā Ministru kabinets pieņēma lēmumu par RPIVA likvidāciju no šī gada 1.oktobra, to pievienojot LU. Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātais rīkojums paredz, ka LU pārņems vairumu RPIVA studiju programmu, savukārt vēl daļu studiju programmu, kas saistītas ar mūziku un deju, pārņems Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija. Rīkojums arī nosaka to, ka LU jānodrošina RPIVA filiālēs īstenoto studiju programmu īstenošana filiālēs Alūksnē, Bauskā, Cēsīs, Jēkabpilī, Kuldīgā, Madonā, Tukumā, Ventspilī un šo filiāļu attīstība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)