Banner 980x90

"Sadales tīkls" aicina ievērot elektrodrošību, makšķerējot elektrolīniju tuvumā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Aktīvā makšķerēšanas sezonā AS "Sadales tīkls" aicina makšķerniekus būt īpaši uzmanīgiem un ievērot drošības noteikumus, makšķerējot gaisvadu elektrolīniju tuvumā, pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzzināja uzņēmumā.

AS "Sadales tīkls" aicina ikvienu iedzīvotāju – gan bērnus, gan pieaugušos, makšķerējot gaisvadu elektrolīniju tuvumā, ievērot elektrodrošību, īpašu uzmanību pievēršot gaisvadu elektrolīnijas attālumam no izvēlētās makšķerēšanas vietas.

Uzņēmuma apkopotā informācija liecina, ka ik gadu gan bērni, gan pieaugušie gūst elektrotraumas, pieskaroties ar makšķerēšanas rīku elektropārvades līnijas vadam. Neuzmanīga rīcība ar makšķeri rada draudus gan veselībai, gan dzīvībai – tiek gūti 1. un 2. pakāpes roku un kāju apdegumi un smagākos gadījumos rada arī letālas sekas.

Īpaša uzmanība jāpievērš rīkojoties ar makšķerēm, kuru garums pārsniedz trīs metrus. Šāds makšķeres garums palielina gan makšķerkāta, gan makšķerauklas saskarsmes iespējamību ar elektropārvades līnijas vadu, kura zemākā robeža ir seši metri no zemes virsmas. Makšķernieks var nonākt bīstamā situācijā ne tikai makšķerējot, bet arī, dodoties uz makšķerēšanas vietu, neizvērtējot gaisvadu elektrolīnijas tuvumu.

Izvēloties makšķerēšanas inventāru, ir jāatceras, ka gan makšķerkāts, gan tā aukla var saturēt elektrību vadošus elementus un, saskaroties ar gaisvadu elektrolīnijas vadu, rada apdraudējumu cilvēka veselībai un dzīvībai. Kļūdains ir uzskats, ka gumijas zābaki kalpo kā pilnīgas drošības garants un ir elektrību nevadošs līdzeklis. Elektriskās strāvas plūsmu un stiprumu būtiski ietekmē arī apkārtējās vides faktori – mitrs gaiss, saskarsme ar ūdeni un mitru zemes virsmu.

AS "Sadales tīkls" atgādina, ka ir jāievēro maksimāli drošības pasākumi elektrolīniju un citu elektroietaišu tuvumā. Aicinām vecākus un skolotājus atgādināt bērniem elektrodrošību, neatstāt bērnus bez uzraudzības un brīdināt par elektrības bīstamību!

Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un citu elektroietaišu tuvumā, lūdzam nekavējoties ziņot, zvanot uz AS "Sadales tīkls" klientu servisa bojājumu pieteikšanas bezmaksas tālruni 80200404.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)