Banner 980x90

Preimanis un Jaunslaviete nepārspēti arī sacensībās Kuldīgā

Foto: Zigismunds Zālmanis, Jeļizaveta Iļjina
Foto: Zigismunds Zālmanis, Jeļizaveta Iļjina
Latvijā populārākajā kalnu riteņbraukšana seriāla SEB MTB maratona piektajā posmā svētdien, 31.jūlijā, Kuldīgā prestižākajā "Toyota Hybrid" distancē nepārspēti bija Matīss Preimanis ("Sportlife.lv") un Katrīna Jaunslaviete ("Ebike Machine"). Abi kalnu riteņbraucēji uzvaras svinēja arī iepriekšējā posmā pirms trijām nedēļām Vietalvā, tādējādi Kuldīgā viņiem bija otrie panākumi pēc kārtas.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Igo Japiņa Sporta aģentūras preses sekretārs Uldis Strautmanis, SEB MTB maratonā Kuldīga allaž iezīmēta ar īpašu zīmi, jo šeit risinājušies posmi visu sezonu gaitā. Ierasti starta un finiša zona bija izvietota Kuldīgas pilsētas estrādē, kur dalībniekus uzmundrināt bija ieradušies vairāki simti kurzmenieku un pilsētas viesu.

"Toyota Hybrid" distancē vīru sacensībās 69 km pa Kurzemes pļavām un mežiem visatrāk veica Marīss Preimanis no "Sportlife.lv", kurš no saviem tuvākajiem konkurentiem aizbēga pēdējos kilometros, vienatnē jau veicot trasi pa Kuldīgas ielām un finišējot Kuldīgas estrādē. Sīvā cīņā otro vietu, būdams ātrākais pēdējā pagriezienām izcīnīja Andris Vosekalns ("Rietumu Delfin"), bet trešais bija Mārtiņš Blūms (ZZK). SEB MTB kopvērtējumā pēc pieciem no septiņiem posmiem līderpozīciju saglabā Oskars Muižnieks (ZZK).

"Toyota Hybrid" distancē sieviešu sacensībās, traumas dēļ nestartējot sezonas līdzšinējais līderei Leldei Ardavai ("Rietumu Delfin"), otro posmu pēc kārtas pārliecinoši ātrākā bija Katrīna Jaunslaviete ("Ebike Machine"), aiz sevis atstājot Madaru Fūrmani ("Belo Cycling Project/Skanste") un Ingrīdu Šmiti ("Sportlife.lv"), kura pēc šī posma uzvilka līderes krekliņu.

Tautas populārajā "Virši-A" distancē (44,8 km) ātrākie bija "Sportlife.lv" braucēji Reinis Markss un Jānis Bērziņš, kuri finiša līniju šķērsoja kopā, bet uzvara pienācās Marksam. Viņš arī ir līderis kopvērtējumā masveidīgākajā "Virši-A" distancē vīru konkurencē. Sievietēm "Virši-A" distancē ātrakā kārtējo reizi bija Lāsma Ozola ("Patria-Bottecchia"), kura līdz ar to sev nodrošinājusi SEB MTB 2016. gada čempiones titulu "Virši-A" distancē.

SEB MTB maratona sezona turpināsies Talsos (14.augusts), bet sezona noslēgsies 25.septembrī Ikšķilē. Visa informācija par SEB MTB Maratona sacensībām un Kuldīgas posma pilni rezultāti visās distancēs atrodami sacensību rīkotāja Igo Japiņa Sporta aģentūras mājaslapā internetā www.velo.lv. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)