Banner 980x90

Piektdienas rīts pārsvarā mākoņains, vietām migla

Rīga, 14.jūn., LETA. Piektdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir mākoņains laiks, vietām migla un neliels īslaicīgs lietus, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pēdējā diennaktī valsts lielāko daļu skāra kaut neliels lietus, kā arī pērkona negaiss. Lielākais nokrišņu daudzums, kas reģistrēts valsts novērojumu stacijās, bija 22-27 milimetri Dobelē, Kolkā un Rūjienā. Vējš brāzmās daudzviet sasniedza 17-22 metrus sekundē, tāpat daudzviet bija krusa.

Valstī kopumā pērkona negaiss nebija tik postošs kā otrdienas vakarā Kurzemē un naktī uz trešdienu Vidzemē. Vietās, kur pēdējo dienu lietusgāzes gājušas garām, turpinās sausums.

Piektdienas rītā pūš lēns vējš, gaisa temperatūra rīta agrumā +14..+19 grādi.

Rīgā pārsvarā mākoņainas debesis, vēja tikpat kā nav, gaisa temperatūra +17..+19 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +20,5 grādiem Kolkā līdz +33,0 grādiem Rīgā, bet starptautiskajā lidostā svelme sasniedza +34 grādus.

13.jūnija karstuma rekords tika pārspēts arī Bauskā, Dobelē, Jelgavā, Jēkabpilī, Saldū, Skrīveros, Stendē un Zvejniekciemā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.jūnijā bija +36..+39 grādi daudzviet Eiropas dienvidaustrumu pusē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -2 grādi Islandē un -3 grādi Alpu kalnos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)