Banner 980x90

Pētīs Ventas krastā esošo degradēto teritoriju vēsturisko izmantošanu un to turpmāko attīstību

Rīga, 30.nov., LETA. Kuldīgas novada pašvaldība plāno izstrādāt pētījumu par Ventas krastā esošo degradēto teritoriju vēsturisko izmantošanu, aģentūru LETA informēja Kuldīgas pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Tāpat plānots sagatavot šīs teritorijas turpmākās attīstības priekšlikumus, izvērtējot ekoloģiskos, ainaviskos, pilsētbūvnieciskos, ekonomiskos un sociālos aspektus.

Pašvaldība izstrādās arī rīcības plānu Kuldīgas vēsturiskā centra un tam piegulošās Ventas ielejas teritorijas attīstībai. Plānots izveidot ģeotelpiskās informācijas datu bāzi un trīsdimensiju modeli, kas ļaus ērti un uzskatāmi apkopot informāciju par teritoriju un tajā esošajiem objektiem, modelēt iespējamās ainavas izmaiņas un izvairīties no nevēlamām ietekmēm.

Projekts sniegs arī ieguldījumu Kuldīgas mērķtiecīgi veiktajos pasākumos UNESCO pasaules mantojuma vietas statusa iegūšanai.

Iecerētos darbus pašvaldība veiks, piedaloties starptautiskā projektā "Ainava pilsētā", kas vērsts uz rekreācijas teritoriju, jaunu ekosistēmu pakalpojumu attīstīšanu un ainavas saglabāšanu pilsētās un tām piekļaujošās teritorijās.

Projektā piedalās vēl seši partneri - Reinzemes reģionālā padome Vācijā, Umbrijas reģionālā pārvalde Itālijā, Sari grāfistes padome Lielbritānijā, Kristianstadas pašvaldība Zviedrijā, Silēzijas parks Polijā un fonds "Schloss Dyck" Vācijā. Projekts tiek īstenots Eiropas Strukturālo un investīciju fondu mērķa starpreģionu sadarbības programmā 2014.-2020.gadam.

Projekta īstenošanas laikā tiks organizētas regulāras reģionālo nozares ekspertu tikšanās, pieredzes apmaiņas semināri Vācijā, Zviedrijā, Itālijā, Polijā un Latvijā, kā arī studiju vizīte Lielbritānijā. Projekta noslēgumā notiks augsta līmeņa starptautiska konference.

Projekta kopējais finansējums ir 1 193 175 eiro, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 1 004 903 eiro apmērā. Kuldīgas novada pašvaldībai pieejamais Eiropas Savienības Programmas finansējums ir 113 985 eiro, valsts budžeta dotācija - 6705 eiro un pašvaldības līdzfinansējums - 13 410 eiro.

Projekts tiek īstenots līdz 2022.gada maijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)