Banner 980x90

Pēc gada apvienos trīs Kuldīgas skolas

Ventspils, 30.jūn., LETA. Kuldīgā pēc gada apvienos trīs Kuldīgas skolas, izveidojot Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolu, aģentūru LETA informēja Kuldīgas pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Kuldīgas novada domes deputāti vakar lēmuši no 2018.gada 1.jūlija izveidot Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolu, apvienojot Kuldīgas pamatskolu, Viļa Plūdoņa Kuldīgas ģimnāziju un Kuldīgas Alternatīvo sākumskolu, tai skaitā tās Padures filiāli.

Kā skaidroja Duļbinska, valsts radītā sistēma mudina pašvaldības apvienot skolas, jo lielākas mācību iestādes ar lielāku skolēnu skaitu var saņemt lielākas valsts mērķdotācijas. Sadrumstalotais skolu tīkls Kuldīgas pilsētā nespēj nodrošināt skolotājiem atbilstošas darba slodzes un konkurētspējīgu atalgojumu. Skolu apvienošana ļaus nodrošināt pedagogiem lielākas slodzes atsevišķu nepilnu slodžu vietā, kā arī saņemt lielākus valsts finansējumu pedagogu atalgojumam, tādējādi paaugstinot samaksu par likmi pedagogiem. Veicot aprēķinus, konstatēts, ka, izveidojot vienotu skolu ar vairāk nekā 600 audzēkņiem, mērķdotācijas apmērs mēnesī varētu būt par 10 000 eiro lielāks. Šajās trīs skolās vidējā samaksa par likmi ir 717 eiro, kas ir ievērojami mazāk nekā par līdzīgu darbu saņem lielākās pilsētas skolas – Kuldīgas Centra vidusskolas - pedagogi. Pēc skolu apvienošanas būs iespējams novērtēt skolotāju un skolas administrācijas darbu ar lielākām un konkurētspējīgākām algām, skaidroja Duļbinska.

Tāpat aprēķināts, ka, apvienojot skolas, radīsies administratīvo resursu ietaupījums - ap 60 000 eiro gadā. Ieekonomētos līdzekļus būs iespējams ieguldīt mācību vides veidošanā, mācību ekskursijās, interešu izglītībā, pedagogu tālākizglītībā un citās vajadzībās.

Kā informēja pašvaldībā, jautājumā par vienas lielas, spēcīgas vidusskolas izveidi Kuldīgas novada domes vadībai notikušas sarunas ar V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas, Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas un Kuldīgas pamatskolas vadību un pedagogiem. Ieplānotas arī tikšanās ar audzēkņu vecākiem.

Jaunajā vidusskolā plānots īstenot izglītības programmas no 1. līdz 12.klasei, kā arī pirmsskolas izglītības programmu. Pašlaik Kuldīgas Alternatīvajā sākumskolā no 1. līdz 6.klasei mācās 261 skolēns, kā arī 16 audzēkņi pirmsskolas grupā. Kuldīgas pamatskolā no 1. līdz 9.klasei mācās 187 skolēni, bet V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijā no 7.līdz 12.klasei – 158 skolēni. Jaunajā vidusskolā mācīsies vairāk nekā 600 skolēnu.

Uz V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas direktora amatu tiks rīkots konkurss, pretendentu izvērtēšanā iesaistot pa vienam pedagogu pārstāvim no V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas, Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas un Kuldīgas pamatskolas.

Pašlaik V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzija un Kuldīgas Alternatīvā sākumskola darbojas vienā ēkā Piltenes ielā 25, bet Kuldīgas pamatskola – Ventspils ielā 16. Plānots, ka pēc vienotās vidusskolas izveides izglītības iestāde turpinās izmantot abas pašreizējās skolu ēkas. Jautājumu par to, kā organizēt mācību procesu un kuri klašu komplekti mācīsies katrā no ēkām, lems jaunais skolas direktors.

Jau pašlaik V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas virtuvē tiek gatavotas kopgalda maltītes V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijai, Kuldīgas Alternatīvajai sākumskolai, tostarp tās Padures filiālei, un Kuldīgas pamatskolai, kas nodrošina efektīvu un racionālu pašvaldības finansējuma izlietojumu skolēnu brīvpusdienu programmā, skaidroja pašvaldībā.

Kopumā pašlaik Kuldīgas novada pašvaldībā ir 13 vispārizglītojošās skolas, no tām sešas darbojas Kuldīgas pilsētā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)