Banner 980x90

Pēc AM lūguma pagarina bijušās Skrundas armijas pilsētiņas bezatlīdzības lietošanas termiņu

Ventspils, 28.dec., LETA. Skrundas novada dome pēc Aizsardzības ministrijas (AM) lūguma pagarinājusi bijušās Skrundas armijas pilsētiņas bezatlīdzības lietošanas termiņu, aģentūru LETA informēja Skrundas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Rozenfelde.

Jau 2016.gada vasarā Skrundas novada dome nolēma 45 hektārus lielo nekustamo īpašumu "Mežaine" Skrundas novada Raņķu pagastā ar avārijas stāvoklī esošajām ēkām pašvaldība bez atlīdzības nodot valsts īpašumā valsts funkcijas īstenošanai - Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mācību vajadzībām. Toreiz arī tika lemts, ka līdz brīdim, kamēr īpašums tiks reģistrēts zemesgrāmatā uz valsts vārda AM personā, bet ne ilgāk kā līdz 2017.gada 31.decembrim, AM no pašvaldības to nomās par vienreizēju nomas maksu - 30 000 eiro.

Šodien Skrundas novada dome, pamatojoties uz AM iesniegumu, lēma līdz 2018.gada 31.martam pagarināt nekustamā īpašuma "Mežaine" bezatlīdzības lietošanas termiņu, skaidroja pašvaldībā. Skrundas novada domes priekšsēdētāja Loreta Robežniece (LRA) aģentūrai LETA pauda, ka pašvaldība ir izpildījusi visas formalitātes, lai īpašumu nodotu valsts īpašumā AM personā. Pārejas periodu, kurā AM bez atlīdzības turpina lietot bijušo armijas pilsētiņu, kamēr vēl nav pabeigta īpašumtiesību nostiprināšana par labu valstij, lūgusi pagarināt AM.

Jau ziņots, ka līdz ar bijušā Skrundas lokatora pilsētiņas nodošanu valsts īpašumā tā pārtaps NBS bāzē. AM norāda, ka kopumā bāzes attīstība ir ilgtermiņa projekts, tāpēc pirmie darbi būs saistīti ar teritorijas labiekārtošanu, drošības un apsardzes infrastruktūras pilnveidošanu. Daļu ēku plānots demontēt un daļu saglabāt, lai varētu izveidot apmācību vietu kaujai apbūvētā vietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)