Banner 980x90

Pasakainais leļļu muzejs Preiļos

alisonmoira1 /flickr.com
alisonmoira1 /flickr.com
Vai tu tici pasakām, sapņiem un brīnumiem, vai, iespējams, tiem tic tavs bērns, draugs vai ģimenes loceklis? Ticēt pasakām ir laba lieta – tas nozīmē izrādīt drosmi, pārliecinātību, optimismu un ticību labestībai un laimīgām beigām reālisma pārņemtajā pasaulē. Tomēr pasakas iespējams izdzīvot ne tikai grāmatās un kino, bet arī reālajā dzīvē, izvēloties kādu no teju simts grezniem dažāda lieluma tērpiem un tiem pieskaņotiem aksesuāriem gan sievietēm, gan vīriešiem un bērniem. To un ārkārtīgi krāšņu leļļu kolekciju dodies meklēt Leļļu muzejā Preiļos!

Ciemojoties Preiļos, tev ir iespēja nonākt īstā pasaku karalistē un piedzīvot brīnumus unikālā muzejā, kas atrodas starp  Daugavpils ielu un Raiņa bulvāri. Neparastais muzejs sastāv no miniatūras pils ar grezniem tornīšiem, tiltiem un ūdensdzirnavām, leļļu galerijas, un karaļa garderobes. Tajā ir vairāk nekā 350 greznu sieviešu, bērnu un vīriešu tērpu, kas palīdzēs iejusties karaļa galma personāžu lomās.

Šeit tu uz mirkli vari kļūt par princesi, princi, musketieri, galma dāmu vai kādu citu tēlu. Jautras foto sesijas Preiļu karalistes miniatūrpils pagalmā garantētas! Savukārt īstā šī muzeja pērle ir leļļu galerija, kur katrai lellei ir savs tapšanas stāsts un vēsture.

Leļļu galerija

Mākslinieces Jeļenas Mihailovas radītās lelles, kas izvietotas dažādos interjeros, piedzīvo visdažādākās cilvēku emocijas: tās gan smejas, gan raud, dzied un dejo, gan gatavo ēst, un tieši tādēļ šķiet tik dzīvas un noslēpumainas kā cilvēki, kas ieradušies tās apciemot. Kolekcijā apskatāmas vairāk nekā 300 lelles, no kurām katrai ir savs stāsts un sava tapšanas vēsture. Proti, mākslinieces lelles ir roku darbs un prototips kādam viņas dzīvē sastaptam cilvēkam, to sejas, pozas un žesti gluži vai izstaro katra darba unikālo raksturu un auru.

Leļļu tērpi ir jo sevišķi grezni, izsmalcināti un izstrādāti līdz pat smalkākajai detaļai un niansei – gluži kā tērpi, kurus, atrodoties šajā unikālajā muzejā, tev būs iespēja arī uzlaikot.

Eleganti tērpi un foto sesija

Iejūties pasakā un kādā no tēliem, ietērpjoties greznos un senlaicīgos tērpos un tiem atbilstošos, paša izvēlētos aksesuāros – dažādu krāsu parūkās, spalvām rotātās platmalēs, cimdos un citos. Muzeja pagalmā skatieniem atklājas miniatūrās pilis ar grezniem tornīšiem, tiltiņiem, ūdensdzirnavām, un īpaši romantiskas tās ir vakara stundās, kad to logos iedegas gaisma.

Gan lieliem, gan maziem galerijā ir iespēja pārtapt iznesīgos prinčos un daiļās princesēs, drosmīgos musketieros, un izsmalcinātās galma dāmās. Fotografēšanās karaļnama tērpos mājas pagalmā sagādās krāšņas bildes draugu vai ģimenes fotoalbumam.

Jāpiemin, ka abas miniatūrās pilis ir mākslinieces fantāzija. Viņa to īstenojusi, saviem spēkiem liekot laukakmeni pie laukakmens, lai muzeja apmeklētājiem radītu romantisku noskaņu. Fotografēties iespējams arī greznā karietē, droškā vai uz skaisti iekopta, ziedoša dārza fona.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)