Banner 980x90

Paplašinās Kuldīgas novada "Jauno talantu skolas" dalībnieku loku

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ceturtdien, 25.augustā, Kuldīgas novada Domes deputāti nolēma pēc pedagogu un skolēnu ierosinājuma paplašināt Kuldīgas novada pašvaldības "Jauno talantu skolas" piedāvājumu ar programmu "Radošā fotogrāfija" vidusskolēniem, pilsētas informācijas portāls Kuldiga24.lv uzzināja Kuldīgas novada pašvaldībā.

"Jauno talantu skola" šajā mācību gadā sāks sesto sezonu. Līdz šim tajā tika piedāvātas programmas 4. – 9. klašu skolēniem, bet jaunieši un pedagogi ir ierosinājuši paplašināt dalībnieku loku, jaunajā mācību gadā piedāvājot arī programmu "Radošā fotogrāfija" 10. – 12.klašu skolēniem. Līdz ar to 2016./2017.mācību gadā skolēniem būs iespējams piedalīties četrās programmās:

* "Es pasaulē" 4.klašu skolēniem;
* matemātikā un informātikā 5.- 6.klašu skolēniem;
* ģeogrāfijā un praktiskajā matemātikā 7.- 9.klašu skolēniem;
* "Radošā fotogrāfija" 10. – 12.klašu skolēniem.

"Jauno talantu skolas" mērķis ir atklāt un attīstīt novada bērnu un jauniešu talantus, veicināt viņu individuālo kreatīvo un inovatīvo spēju un prasmju attīstību, pilnveidot apmācības procesā iesaistīto pašvaldības izglītības iestāžu pedagogu profesionālo attīstību. "Jauno talantu skolas" programmas īsteno Kuldīgas novada pašvaldības Izglītības nodaļa sadarbībā ar mācību priekšmetu metodiskajām apvienībām. Programmas saturu izstrādā atbilstošā mācību priekšmeta metodiskā apvienība, realizē attiecīgo mācību priekšmetu pedagogi, pieaicinot nozaru speciālistus. "Jauno talantu skolas" darbību no sava budžeta finansē Kuldīgas novada pašvaldība.

Informāciju par nodarbību norises datumiem publicēs pašvaldības mājas lapā "www.kuldiga.lv". Programmu nodarbības norisināsies Kuldīgas novada izglītības iestādēs un Kuldīgas foto klubā. Programmu beidzot, skolēns saņems Kuldīgas novada pašvaldības Izglītības nodaļas sagatavotu apliecību. Skolēnu motivācijas saglabāšanai pēc programmas īstenošanas tiek organizētas vasaras nometnes 4. – 9.klašu skolēniem.

Lai pieteiktos dalībai "Jauno talantu skolā", skolēna vecākiem jāaizpilda un jāparaksta pieteikuma veidlapa un jāiesniedz tā izglītības iestādes, kurā bērns mācās, administrācijai. Iesniegumus pieņems līdz mācību gada otrajai piektdienai, 10.septembrim. No vecākiem saņemtos iesniegumus skolas nodos Izglītības nodaļai. Piecu darba dienu laikā pēc iesniegumu saņemšanas nodaļā izglītības iestādes saņems informāciju par grupu nokomplektēšanu un paziņos to bērniem un viņu vecākiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)