Banner 980x90

papildināta - Gaidāmo mācību gadu pasludinās par "Tehnoloģiju gadu"

(Pievienota 2.rindkopa.)

Rīga, 26.aug., LETA. Šodien plkst.10.30 notiks preses konference, kuras ietvaros 2019./2020.mācību gads tiks pasludināts par "Tehnoloģiju gadu", kas ļaus īstenot dažādas ar informācijas tehnoloģijām saistītas aktivitātes skolēniem, pedagogiem un sabiedrībai, tostarp plašus nozares pasākumus un tematiskās nedēļas, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Pēc pasākuma rīkotāju sniegtajām ziņām, minētajiem pasākumiem tikšot paredzēts Eiropas Sociālā fonda finansējums 750 000 eiro apmērā.

Pirms jaunā mācību gada Latvijas skolēni sevi apliecinājuši tehnoloģiju jomā, sasniedzot augstus rezultātus Starptautiskajā informātikas olimpiādē un mājup atvedot divas bronzas medaļas. Savukārt nākamgad Baltijas Informātikas olimpiādi uzticēts rīkot Latvijai, kas pulcēs talantīgākos jauniešus no Baltijas jūras reģiona valstīm, sacīja pasākuma organizētāji.

Mediju pasākums notiks Datorikas skolotāju konferences laikā, kas tiks rīkota ar mērķi mācībspēkus labāk sagatavot jaunajam mācību gadam. Tajā piedalīsies ap 400 Latvijas informātikas, datorikas un programmēšanas skolotāji, kā arī citi ieinteresētie izglītības iestāžu pārstāvji.

Preses konference notiks plkst.10.30, VEF Kultūras pils foajē, Rīgā, Ropažu ielā 2.

Preses konferencē piedalīsies arī izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta pētnieks, Latvijas skolēnu Informātikas olimpiādes komandas vadītājs Mārtiņš Opmanis, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa un "Accenture" vadītājs Latvijā, "IT Izglītības fonda" valdes priekšsēdētājs Maksims Jegorovs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)