Banner 980x90

papildināta - Ārlietu ministrs sniedzis padomus Kuldīgai tās pieteikuma sagatavošanā UNESCO Pasaules mantojuma sarakstam

(Papildināta visa ziņa.)

Rīga, 21.aug., LETA. Šodien ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), apmeklējot Kuldīgu darba vizītē, sniedzis padomus pilsētas pieteikuma sagatavošanai UNESCO Pasaules mantojuma sarakstam, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldības pārstāvis Kārlis Komarovskis.

Vizītes laikā Rinkēvičs ar padomniekiem Mārtiņu Drēģeri un Gundu Reiri tikās ar Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas vietnieku Viktoru Gotfridsonu ("Kuldīgas novadam"), kā arī citiem pašvaldības speciālistiem, lai pārrunātu Kuldīgas pieteikuma izstrādi UNESCO Pasaules mantojuma sarakstam.

Ārlietu ministrs pauda atbalstu Kuldīgai, kā arī deva vairākus ierosinājumus, lai veiksmīgāk procesu realizētu. Pašvaldības pārstāvji ministram detalizētāk pastāstīja par Kuldīgas pieteikuma virzību, informēja par paveiktajiem darbiem, kā arī iezīmēja nepieciešamā finansējuma aprises, lai 2021.gadā pieteikuma process tiktu pabeigts.

"Tas nav vienkāršs iesniegums, ko nosūta, reģistrē un pieņem lēmumu. Gan ekspertiem, gan zinātniekiem ir jāiegulda nopietns darbs, lai pamatotu, kāpēc Kuldīgas vecpilsēta ir unikāla," aģentūrai LETA pastāstīja ministrs.

Tāpat Rinkēvičs informēja, ka starp Ārlietu ministriju, Kultūras ministriju un Kuldīgas novada domi noslēgts sadarbības līgums, kurā norādīti konkrēti modeļi, kā rīkoties, lai pēc iespējas labāk sagatavotu Kuldīgas kandidatūru.

"Parīzē mums ir pastāvīgā pārstāvniecība pie UNESCO un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas. Brīdī, kad sāks izskatīt Kuldīgas kandidatūru, pārstāvniecība plāno veikt plašu pilsētas lobēšanas darbu. Tāpat mēs palīdzēsim sagatavot iesniegumu un popularizēsim šo ideju starptautisko partneru vidū," pastāstīja ministrs.

Rinkēvičs no rīta arī lasīja lekciju "Junior Achievement Latvia" rīkotajā jauniešu meistarklasē "(Iz)vēlies atbildīgi", stāstot par savu personīgo pieredzi politikā.

Ministrs teica, ka ar jauniešiem runājis par to, kā formulēt savus mērķus un tos sasniegt. Tāpat viņš arī atbildējis uz jautājumiem par to, ko klimatu pārmaiņu radīto problēmu risināšanā dara Latvijas valdība. Jauniešus interesējis arī jautājums par breksitu un studiju iespējām, karjeras attīstīšanu.

"Manuprāt, "Junior Achievement Latvia" līderu programma ir jauna un laba iniciatīva. Esmu mentors diviem jauniešiem, kuri ir šajā programmā. Viņi faktiski noorganizēja šo pasākumu un spēja mobilizēt jauniešus no visas Latvijas," pastāstīja ministrs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)