Banner 980x90

Palu šovs "Lido zivis Kuldīgā" pulcē daudz apmeklētāju

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Palu šovs "Lido zivis Kuldīgā", kas Kuldīgā norisinājās aizvadītajā sestdienā, 30.aprīlī, pulcēja ievērojamu apmeklētāju skaitu – daudzi izvēlējās sestdienu pavadīt, apskatot virs Ventas rumbas lidojošās vimbas, apmeklējot koncertus, izstādes un radošās darbnīcas, kā arī iegādājoties gardas un saimniecībā noderīgas lietas.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska, aptaujātie kuldīdznieki sacīja, ka sajūta bijusi gandrīz kā pilsētas svētkos – ļaužu daudz un ielu malās garās rindās novietotas neskaitāmas svētku viesu automašīnas.

Lai gan nav iespējams precīzi uzskaitīt visus svētku viesus, pašvaldībai ir dati par Ventas rumbas apmeklētāju skaitu upes labajā krastā jeb Pārventā, jo kopš pērnā rudens darbojas lāzerskaitītājs tūristu uzskaitei. Kā pastāstīja Kuldīgas Aktīvās atpūtas centra direktors Artis Gustovskis, sestdien, 30.aprīlī, ar šo ierīci saskaitīti 5700 rumbas apmeklētāji, bet svētdien, 1.maijā – 2900. Tas ir ievērojami vairāk nekā vidējais apmeklētāju skaits brīvdienā, kas svārstās ap 1500 cilvēkiem.

Iepriecina arī dati par aprīli kopumā – lāzerskaitītājs šajā mēnesī reģistrējis 24 000 apmeklētāju, lai gan aktīvā tūrisma sezona vēl tikai sāksies. Kuldīgas aktīvās atpūtas centrs plāno drīzumā iegādāties un uzstādīt vēl vienu lāzerskaitītāju novietošanai upes kreisajā krastā, netālu no Kuldīgas novada muzeja.

Arī tirgotāju interese par tirgošanos palu šova laikā bija iespaidīga – kopumā Kuldīgas ielās un Pilsētas dārzā savu preci un pakalpojumus piedāvāja vairāk nekā 200 tirgotāju. Tirdzniecību svētkos organizēja SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi".

Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa pateicas kuldīdzniekiem un Kuldīgā strādājošajiem uzņēmējiem par viesmīlību un atsaucību, uzņemot pilsētā daudzos svētku viesus, kā arī saka paldies visiem tiem, kuri piedalījās svētku rīkošanā, it īpaši Kuldīgas kultūras centram, Kuldīgas Aktīvās atpūtas centram, Kuldīgas novada muzejam, Kuldīgas Galvenajai bibliotēkai un SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi".

Kā jau iepriekš ziņots, sestdien, 30.aprīlī, Kuldīgā ar vērienīgu palu šovu "Lido zivis Kuldīgā" atklāja jauno tūrisma sezonu. Pasākums norisinājās jau divpadsmito reizi, un tas ir vienīgais šāda veida pasākums Latvijā. Gadu simtiem vimbas pavasaros dodas augšup pa Ventu, savā nārsta ceļā sastopot mutuļojošo Ventas rumbu – Eiropas platāko (249 m) ūdenskritumu. Pirms 300 gadiem hercoga Jēkaba laikā kuldīdznieki izdomāja unikālu zivju ķeršanas metodi – uz rumbas novietojot zivju ķeramos grozus. To dēļ Kuldīgu sāka dēvēt par pilsētu, kur zivis ķer gaisā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)