Banner 980x90

Nākamnedēļ notiks starptautiskais skatuves mākslas festivāls "Teātris ir visur Kuldīgā"

Ventspils, 11.okt., LETA. Nākamās nedēļas nogalē, 21.oktobrī un 22.oktobrī, Kuldīgā jau otro gadu notiks starptautiskais skatuves mākslas festivāls "Teātris ir visur Kuldīgā", aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Festivāls sāksies ar notikumiem bērniem. Radošajā darbnīcā "Teātris manas dzīves ikdienā" tapušie darbi tiks izstādīti Kuldīgas novada muzejā. Ģimenes ar mazākajiem teātra skatītājiem aicinātas uz Kārļa Krūmiņa izrādi "Nāc laukā!", kas norisināsies vienā no daudzdzīvokļu māju pagalmiem. Otro gadu uz festivālu brauc arī galerija "Istaba" ar Jāņa Znotiņa režisēto izrādi, piedāvājot turpinājumu vairākkārt izpārdotajai grāmatai "Kaka un pavasaris", pēc kuras tapa arī izrāde bērniem ar tādu pašu nosaukumu. Šogad izrādē "Karnevāls un kartupeļu salāti" aktieri runās par bērnu iekļaušanos sabiedrībā un spēju just to, ko jūt citi. Uz teātrim vēl neierastu norises vietu – sporta klubu "Poligons" - dosies Latvijas Leļļu teātris ar izrādi "Bruņinieks, kuram sāpēja zobi".

Kuldīgā viesosies arī "Karaliskais improvizācijas teātris", ļaujot skatītājam veidot izrādes saturu, virzību un noskaņojumu. Savukārt 22.oktobrī restorānā "Bangert’s" notiks Jeļenas Paļčevskas ilūziju šovs ar muzikālu dāvanu no festivāla rīkotājiem.

Starp festivāla dalībniekiem ir arī Latvijas Kultūras akadēmijas radošo mācībspēku un diplomētu horeogrāfu un režisoru izrādes – Māras Gaņģes askētiskā un neverbālā leļļu teātra monoizrāde pieaugušajiem "Vienkauja" un horeogrāfes Agates Bankavas laikmetīgās dejas izrāde "Fafabulala". Tāpat festivāla programmu papildinās laikmetīgās dejas izrāde "Ārā" Olgas Žitluhinas režijā un sadarbībā ar grupas "Dzelzs vilks" mūziķiem. Festivāla pirmās dienas noslēgumā būs skatāmas Latvijas Kultūras akadēmijas audiovizuālās mākslas studentu īsfilmas "Ludis", "Silts klusums", "Konvertīti", "Mažora dienas, minora naktis", "Tango", "Meldra" un "Ērkšķiem pilna istabiņa".

Festivālā piedalīsies arī Maskavas Mazās Bronnajas dramatiskais teātris. Viesi no Maskavas papildinās festivāla programmu ar izrādi "Kņaze Marja".

Kuldīgas Svētās Annas evanģēliski luteriskajā baznīcā ar muzikāli poētisko izrādi "Mūsu paziņa – Sergejs Jeseņins!" uzstāsies Rustema Gaiļiča Ņujorkas Poēzijas un mūzikas teātra pārstāvji. Programmā iekļautas arī dziesmas, ko izpildīs Rīgas dziesmu teātra "Etīde" mākslinieki.

Festivāla noslēgumā 22.oktobrī ar izrādi "Bļitka" uzstāsies neatkarīgais Goda teātris no Liepājas.

Skatuves mākslas festivāls "Teātris ir visur" pirmo reizi tika rīkots 2016.gada oktobrī. Šogad festivāls turpinās īstenot mērķi ar kvalitatīviem skatuves mākslas notikumiem iedzīvināt Kuldīgas vidi, aicinot skatītājus vērot teātri, laikmetīgo deju un kino tam ierastās un neierastās vietās – kafejnīcās, sporta klubos, mākslas namos, pagalmos un citviet.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)