Banner 980x90

Nākamgad Alsungas novadā iedzīvotājiem būs par ūdeni un kanalizāciju būs jāmaksā vairāk

Rīga, 10.sept., LETA. Nākamā gada janvārī Alsungas novadā stāsies spēkā jaunais ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojuma cenrādis, kā rezultātā iedzīvotājiem par ūdeni un kanalizāciju būs jāmaksā vairāk, lēmusi Alsungas novada dome.

Dome lēmusi, ka tiem, kas saņem ūdeni no Almāles urbuma un Dienvidstacijas urbuma būs jāmaksā 1,70 eiro par kubikmetru, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), tiem, kas saņem ūdeni no Pasta urbuma - 1,77 eiro par kubikmetru, neieskaitot PVN, bet lietotājiem, kas saņem ūdeni no Ceļdaļas urbuma - 1,35 eiro par kubikmetru, neieskaitot PVN.

Veiktie aprēķini liecina, ka viena kubikmetra pašizmaksa Almāles iedzīvotājiem patiesībā ir 4,13 eiro, taču tādejādi izveidojas iedzīvotāju maksātspējai neatbilstoši augstas izmaksas. Augstās izmaksas rodas, jo tiek iegūts salīdzinoši neliels dzeramā ūdens apjoms sakarā ar to, ka iedzīvotāju skaits Almāles ciemā turpina strauji samazināties, skaidroja domē.

Savukārt kanalizācijas pakalpojuma cena Almalē būs 0,61 eiro par kubikmetru, neieskaitot PVN, bet Pasta urbuma lietotājiem - 0,83 eiro par kubikmetru, neieskaitot PVN.

Iepriekš apstiprinātā ūdensapgādes pakalpojuma cena par vienu kubikmetru bija 0,61 eiro, bet kanalizācijas pakalpojuma cena bija 0,41 eiro par kubikmetru.

Jauni ūdensapgādes un kanalizācija pakalpojumu tarifi apstiprināti, jo pakalpojumu cenrāži nebija pārskatīti vairākus gadus, kuru laikā cēlušās gan pakalpojumu un materiālu cenas, gan veikti uzlabojumi, lai nodrošinātu ūdens kvalitātes atbilstību normām, skaidroja domē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)