Banner 980x90

Maijā Kuldīgā notiks Čella svētki

Ventspils, 19.marts, LETA. Maijā Kuldīgā notiks 10.Starptautiskā Kārļa Davidova čellistu konkursa jubilejas pasākums "Čella svētki Kuldīgā", aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Čella svētkos klausītājiem tiks piedāvāti vairāki koncerti. 6.maijā būs iespēja dzirdēt Vīnes filharmonijas orķestra mūziķes Martas Sudrabas čella spēli. 10.maijā uzstāsies inovatīvais amerikāņu čellists un komponists, "Grammy" balvas ieguvējs Maiks Bloks, atskaņojot gan savas kompozīcijas, gan klasikas skaņdarbus. Savukārt 11.maijā klausītājus priecēs čella trio "Melo-M" ar latviešu mūzikas aranžējumiem veltītu programmu un variāciju par vienu Davidova skaņdarbu, godinot komponista 180.gadskārtu. 12.maijā notiks noslēguma koncerts, kurā uzstāsies čellu orķestris un konkursa laureāti kopā ar simfonisko orķestri "Sinfonia Concertante" diriģenta Andra Vecumnieka vadībā.

Visi koncerti notiks Kuldīgas Kultūras centrā.

Jau no 22.marta Kuldīgas novada muzejā būs iespēja aplūkot izstādi "Čella stīgu pavēlnieks Kārlis Davidovs" un uzzināt vairāk par Kuldīgā dzimušo čellistu, komponistu un krievu čella skolas pamatlicēju. 7.maijā tiks demonstrēta dokumentālā filma "Čella stāsti" kurā čellu kā viscilvēcīgāko mūzikas instrumentu atklās pieci spilgti dzīvesstāsti.

Jubilejas gadā Starptautiskajā Kārļa Davidova čellistu konkursā saņemts 71 pieteikums un pārstāvētas 23 valstis - Latvija, Krievija, Dienvidkoreja, Igaunija, Ķīna, Itālija, Vācija, Bulgārija, Baltkrievija, Lielbritānija, Taivāna, Honkonga, Japāna, Austrija, Čehija, Malaizija, Dānija, Lietuva, Šveice, Izraēla, Francija, Polija un Kuba. Konkursam varēja pieteikties jaunie un topošie mūziķi līdz 29 gadu vecumam. Pārstāvētas daudzas prestižas mūzikas izglītības iestādes, un vecāko grupu dalībnieki sevi jau pieteikuši mūzikas pasaulē ar augstām godalgām konkursos un nopietnu uzstāšanās pieredzi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)