Banner 980x90

LTRK pauž gandarījumu par deputātu atbildīgo rīcību MUN jautājumos

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) pauž gandarījumu, ka otrdien, 24.novembrī, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pieņēmusi atbildīgu lēmumu un atteikusies no mikrouzņēmumu nodokļa režīma totālas sagraušanas, atsakoties no ieceres aizliegt sadarboties ar juridiskām personām un uz laiku atliekot nozaru saraksta ieviešanu, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informē LTRK.

LTRK uzskata, ka piektdien ministru prezidentes Laimdotas Straujumas paustais solījums par mikrouzņēmumu nodokļa režīma saglabāšanu esošajā veidolā, ir izpildīts, ko apliecināja arī Saeimas atbildīgās komisijas lēmums šodien. "Esam gandarīti, ka deputāti ieklausījās un atbalstīja LTRK iniciatīvu, kas paredz vispirms sagatavot tā saukto "start up" jeb iesācējuzņēmumu likumu, atrast veidu kā atbalstīt mazo biznesu, piemēram, laukos esošu viesu namu vai kafejnīcu, lai pēc tam pārskatītu mikrouzņēmumu nodokļu režīmu kopumā," saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Viņš arī norāda, ka, runājot līdzībās, līdzšinējās Finanšu ministrijas darbības liecināja par to, ka vispirms jānojauc māja, kurā vēl dzīvo cilvēki, lai pēc tam domātu par jaunas ēkas būvniecību, kas ir pilnīgs absurds. "Ir skaidrs, ka rīcībai jābūt atbildīgai, kur sākotnēji tiktu piedāvāti adekvāti risinājumi un likuma regulējumi, lai pēc tam pārskatītu esošo mikrouzņēmumu nodokļa režīmu," piebilst Endziņš.

LTRK piektdien, 20.novembrī, tikās ar ministru prezidenti Laimdotu Straujumu, kura apstiprināja, ka iepriekš izskanējušās iniciatīvas par aizliegumu mikrouzņēmumiem sadarboties ar juridiskām personām, kā arī aizliegums 37 nozarēs dibināt mikrouzņēmumus, netiks ieviests.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)