Banner 980x90

Limitētos bezmaksas braucienus sabiedriskajā transportā varēs izmantot vairāk Kuldīgas novada senioru

Ventspils, 28.marts, LETA. Limitētos bezmaksas braucienus sabiedriskajā transportā Kuldīgas novada teritorijā turpmāk varēs izmantot Kuldīgas novada seniori jau no 73 gadu vecuma. Līdz šim šāda iespēja bija senioriem, kuri sasnieguši 75 gadu vecumu, aģentūra LETA uzzināja Kuldīgas novada pašvaldībā.

24.martā stājušās spēkā izmaiņas e-talonu lietošanā Kuldīgas novadā deklarētajiem nestrādājošajiem pensionāriem, kuriem ir iespēja izmantot bez maksas sabiedrisko transportu 60 eiro vērtībā visa gada garumā bez mēneša limita. Kuldīgas novada dome janvārī, apstiprinot pašvaldības budžetu 2017.gadam, paredzēja, ka turpmāk šādu iespēju saņems katrs nestrādājošais pensionārs, kurš sasniedzis 73 gadu vecumu. Līdz ar to veiktas izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos, un tās saskaņotas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Iespēju senioriem noteiktā apjomā bez maksas izmantot sabiedrisko transportu pilsētas nozīmes un reģionālās nozīmes maršrutu tīklu maršrutos Kuldīgas novada teritorijā pašvaldība ieviesa 2015.gadā pēc Senioru padomes ierosinājuma. Sākotnēji noteiktais bezmaksas braucienu limits vienam pensionāram bija pieci eiro mēnesī. Tomēr pagājušā gada februārī paplašinātajā Senioru padomes sēdē seniori rosināja pašvaldību pārskatīt e-talona lietošanas limitu mēnesī, jo vasaras mēnešos, kad daudzi dodas uz mazdārziņiem pilsētas pievārtē, sabiedrisko transportu viņiem sanāk lietot bieži, savukārt ziemas mēnešos sabiedrisko transportu pensionāri izmanto daudz retāk vai arī neizmanto nemaz. Izskatot šo ierosinājumu, tika nolemts atcelt limitu vienam mēnesim un noteikt, ka bezmaksas braucienu limits ir 60 eiro gadā, skaidroja pašvaldībā.

Autobusos, kur norēķinus iespējams veikt ar e-talonu, seniori var norēķināties ar elektronisko viedkarti jeb e-talonu, bet par braukšanu pārējo sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēju autobusos senioriem kompensē iegādāto biļešu vērtību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)