Banner 980x90

Lielformāta foto izstādē Rīgā arī Kuldīgas novada ļaužu portreti

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Noslēdzot konkursu "Gada balva fotogrāfijā 2015", 12.aprīlī Rīgā, pie tirdzniecības centra "Origo" tika atklāta plaša brīvdabas lielformāta foto izstāde, kurā var aplūkot 100 labākās konkursam iesūtītās fotogrāfijas.

Kā pilsētas informācijas portāls Kuldiga24.lv noskaidroja Kuldīgas novada pašvaldībā, to skaitā ir iekļuvuši arī divi fotogrāfes Ievas Benefeldes darbi. Tas ir Turlavas pagasta Maras muižas saimnieces Ilgas Prančas – Hartingeres portrets un Rumbas pagasta skaņuplašu kolekcionāra Ata Gunivalža Bērtiņa portrets.

Konkurss "Gada balva fotogrāfijā" tiek organizēts kopš 2010.gada un ar katru gadu pieaug konkursam pieteikto fotogrāfiju skaits. 2015.gada konkursam tika pieteiktas 6082 fotogrāfijas trīs kategorijās – "Cilvēks", "Notikumi" un "Dabas skaistums". 100 labākās fotogrāfijas izvēlētas, starptautiskai žūrijai rūpīgi vērtējot visus iesniegtos darbus. Žūrijas sastāvā bija pasaulē pazīstamie fotogrāfi, daudzi konkursu žūriju locekļi – Trevors Jerberijs (Trevor Yerbury), Pīters Ellis (Peter Ellis) un  Deniss Orčards (Deniss Orchard).

Ieva Benefelde darbojas Kuldīgas foto klubā "Divas Upes". Jāteic, ka citā konkursā gada sākumā pamanīts bija vēl kādas foto kluba dalībnieces darbs. Sintijas Lindes fotogrāfija "Latio" rīkotajā konkursā "Mākslas fotogrāfijas balva 2015" bija to labāko skaitā, kura iekļuva izstādē.

Izvēloties 100 labākās fotogrāfijas, arī tika noteikti katras kategorijas uzvarētāji.

Uzvarētājs kategorijā "Dabas skaistums" ir Jānis Bērziņš, uzvarētājs kategorijā "Notikumi" ir Arvis Ertmanis un uzvarētājs kategorijā "Cilvēks" ir Aleksejs Alifanovs. Šogad tika pasniegta arī Skatītāju simpātiju Failiem.lv balva, ar 663 balsojumiem to saņēma Ingas Pudnikas darbs "Ulrika". Tāpat savu simpātiju balvu pasniedza arī Origo vadītājs, to piešķirot Nataļjai Novikovai par bildi "Pārtraukums."

"Gada balva fotogrāfijā 2015" izstāde ikvienam interesentam apskatāma līdz 2016.gada 1.jūnijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)