Banner 980x90

Kurzemes reģionā apledojums apgrūtina braukšanu

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

VAS ''Latvijas Valsts ceļi'' informē, ka 8.februāra rītā, vietām apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" Komunikācijas daļa un Satiksmes informācijas centrs, sākot no plkst.3.30 rītā ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 103 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic slideno posmu kaisīšanu.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti sekojošos ceļa posmos:

* Bauskas virzienā no Iecavas – Grenctālei;

* Liepāja – Rucava visā posma garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Jelgavas, Bauskas, Ogres, Rīgas, Kuldīgas, Liepājas, Talsu, Ventspils, Balvu, Ludzas, Cēsu un Valkas apkaimēs.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā daudzviet neliels lietus, austrumos slapjš sniegs.

Mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū.

Jāatceras, ka ceļu uzturētāju darbība nevar novērst ceļu apledošanu. Tā ir vērsta uz braukšanai bīstamu apstākļu uzlabošanu normatīvi noteiktā laikā, tāpēc jārēķinās ar to, ka satiksmes apstākļi ziemā var mainīties strauji.

Īpaši uzmanīgi šajos laika apstākļos ir jābrauc pa grants ceļiem (sevišķi stāviem kāpumiem un pagriezienos), jo, nokūstot sniega kārtai, veidojas atkala un saķere ir kritiski zema.

Sākoties ilgstošam atkusnim, var arī parādīties masveida bedres uz asfalta ceļa seguma un šķīdonis uz grants ceļiem.

Aicinām autovadītājus būt piesardzīgiem, it īpaši rīta un vakara stundās. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem aicinām zvanīt uz Satiksmes informācijas centra bezmaksas diennakts tālruni 8000 5555.

LVC mājaslapā www.lvceli.lv ir iespējams sekot līdzi aktuālajiem braukšanas apstākļiem valsts galveno autoceļu tīklā, iegūt informāciju par ceļu ziemas uzturēšanas specifiku un prasībām, aplūkot ceļu monitoringa sistēmu rādījumus, tostarp attēlus no web-kamerām, uzzināt gaisa un seguma temperatūru, satiksmes plūsmas ātrumu konkrētā ceļu posmā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)