Banner 980x90

Kuldīgas UNESCO pilsētas spēlē uzvar Kuldīgas Centra vidusskolas komanda

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ceturtdien, 19.maijā, Kuldīgas vecpilsētā jau astoto reizi norisinājās UNESCO pilsētas spēle, kas šogad bija veltīta Kuldīgas kultūrvēsturiskajai ainavai, lai akcentētu tās īpašo lomu cilvēka dzīves kvalitātes veidošanā. UNESCO pilsētas spēlē 1.vietu izcīnīja komanda "Lieliskais piecinieks" no Kuldīgas Centra vidusskolas 10.-11.klases.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldībā, 2.vietu ieguva komanda "Grābekļi" no Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas 10.klases, bet 3.vietā ierindojās komanda "ARSENAL" no V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas 10.-12.klases.

UNESCO pilsētas spēle ir aktīvas un neformālas izglītošanās iespēja skolēniem par 2016.gada tēmu "Kuldīgas kultūrvēsturiskā ainava". Tēma veltīta kultūrvēsturiskai ainavai, lai akcentētu tās īpašo lomu cilvēka dzīves kvalitātes veidošanā. Kultūrvēsturiskā ainava ir veidojusies, mijiedarbojoties dažādiem cilvēku darbības un dabas faktoriem. Tā ilustrē cilvēces attīstību laikā un telpā, un ar ainavā esošām fiziskām liecībām atspoguļo noteiktas tradīcijas, vēsturiskos notikumus vai to attēlojumu literatūras un mākslas darbā. Spēles laikā bija iespēja pētīt, izzināt noskaidrot. Izziņas svarīga sastāvdaļa šogad bija iespēja darīt, vērot un sajust - gūt praktisku pieredzi, ko tēmas ietvaros spēles organizētāji nodrošināja 12 kontrolpunktos Kuldīgas vecpilsētā – Ventas upes ielejā!

Spēlē bija aicināti piedalīties Kuldīgas un Kuldīgas novada skolu 7. un 8.klašu, 10. un 11.klašu skolēni. Katrā komandā darbojās pieci cilvēki.

Pasākumu jau astoto gadu organizē Kuldīgas novada pašvaldība. Pasākuma rīkošanā pašvaldībai palīdzēja sadarbības partneri: UNESCO Latvijas nacionālā komisija, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija, Kuldīgas novada muzejs, Kuldīgas novada Galvenā bibliotēka, Mākslinieku rezidence, Kuldīgas kultūras centrs, Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs, Kuldīgas novada Sporta skola, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums, Kuldīgas aktīvās atpūtas centrs, biedrība "Meža konsultants" (ar projektu skolu jaunatnei "Meža ABC"), kā arī "Dabas spēka aģentūra".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)