Banner 980x90

Kuldīgas tiltus varēs aplūkot zinošu speciālistu pavadībā

Kuldīdzniekiem piektdien, 7.septembrī būs unikāla iespēja pilsētas tiltus apskatīt zinošu speciālistu pavadībā, savukārt vēsturisko ēku eksperts Juris Zviedrāns iedzīvotājiem stāstīs par tiltu veidošanos, uzslāņojumiem un esošo situāciju, pilsētas informācijas portālam Kuldiga24.lv pavēstīja Kuldīgas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Eduards Dambergs.

Šādas aktivitātes paredzētas Eiropas kultūras mantojuma dienā, kas Latvijā tiks atklātas 18.reizi pēc kārtas. Šī gada tēma ir "Baltijas jūras piekrastes un iekšējo ūdeņu kultūras mantojums". Pasākums Kuldīgā tiks atklāts sestdien, 8.septembrī, plkst.18.00, Rātslaukumā. Piedalīties ir aicināts ikviens interesents.

E.Dambergs skaidroja, ka tā kā šajā gadā plānots uzsākt vairāku Kuldīgas tiltu atjaunošanu, tāpēc nolemts izzināt tiltus speciālistu klātbūtnē.

Plkst.19.00 kuldīdznieki ir aicināti iegriezties Kurzemes mantojuma centrā "Kūrava" (Baznīcas ielā 34), kurā notiks Mantojuma dienu karoga pacelšana un "Plostnieku zupa un stāsti".

Savukārt pasākumu Kuldīgā noslēgs 2007.gadā uzņemtā, informatīvi dokumentālā filma "Tilts Kuldīgai, tilts uz pasauli", kas 21.00 tiks translēta brīvdabas kino "Goldingen Cinema".

Pašvaldības pārstāvis klāstīja, ka Kuldīga var lepoties ar vairākiem jauniem un vēsturiskiem tiltiem un tiltiņiem. Alekšupīti, sauktu par Mazo Venēciju, rotā veseli deviņi tilti, kas nu jau ir kļuvuši par neatņemamu Kuldīgas vecpilsētas ainavas sastāvdaļu. Bet kā viens no ievērojamākajiem Kuldīgas simboliem ir 164 metrus garais ķieģeļu tilts pār Ventu, kurš sastāv no septiņām ķieģeļu mūra velvēm uz akmens mūra balstiem. Tilts tika uzcelts 1874.gadā, un tā autori ir arhitekts Oto Dīce un inženieris Frīdrihs Staprāns. 2007.gada augustā, pēc Kuldīgas pilsētas pašvaldības pasūtījuma uzsākti tilta restaurācijas darbi. 2008.gada 28.augustā, pēc vairāk nekā gadu ilgas restaurācijas, tilts tika oficiāli atklāts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)