Banner 980x90

Kuldīgas slimnīcā šogad pieaudzis jaundzimušo skaits

Ventspils, 12.dec., LETA. Kuldīgas slimnīcas dzemdību nodaļā šogad pieaudzis jaundzimušo skaits, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Šogad līdz 11. decembrim Kuldīgas slimnīcas dzemdību nodaļā pasaulē nākuši jau 611 bērni, kas ir vairāk nekā visā 2016.gadā, kad piedzima 587 bērni. Slimnīcas mediķi, ņemot vērā līdzšinējo pieredzi, prognozē, ka atlikušajās decembra dienās Kuldīgā varētu piedzimt varētu vēl ap 20 - 30 mazuļu.

2015.gadā Kuldīgas slimnīcā piedzima 617, bet 2014.gadā - 567 bērni. Vislielākais jaundzimušo skaits slimnīcā savulaik sasniegts 2009. un 2011.gadā, kad Kuldīgā piedzima 659 mazuļi.

Kā pastāstīja Kuldīgas slimnīcas vadītājs Ivars Eglītis, Kuldīgas slimnīca apkalpo ne tikai Kuldīgas novada iedzīvotājus, bet daudz plašāku teritoriju, aptverot Saldus, Talsu, Aizputes, Skrundas, Alsungas un citus novadus. To apliecina dati par šogad slimnīcā piedzimušajiem bērniņiem. No 611 mazuļiem 190 jeb 31% ir piedzimuši Kuldīgas novada iedzīvotājiem, bet pārējie 69% – vecākiem no citām pašvaldībām. Visbiežāk savus bērnus pasaulē laist Kuldīgā izvēlējušies Saldus (131 mazulis), Talsu (81), Kandavas (40), Brocēnu (38), Aizputes (30), Skrundas (25), Tukuma (13) un Alsungas (9) novada iedzīvotāji.

Kuldīgu kā sava bērniņa piedzimšanas vietu izvēlējušās arī ģimenes no daudz lielākām pilsētām – Rīgas (13), Ventspils (11) un Liepājas (6). Kuldīgā pasaulē nākuši arī Pāvilostas (5), Vaiņodes (4), Priekules (2), Ķekavas (1), Alojas (1), Preiļu (1), Ogres (1), Dobeles (1), Madonas (1), Mazsalacas (1), Durbes (1), Rucavas (1), Viesītes (1), Jelgavas (1) un Dundagas (1) iedzīvotāji.

"Kuldīgas slimnīcas kolektīvs ir gandarīts, ka jaunās māmiņas izvēlējušās tieši Kuldīgas slimnīcu. Kā noskaidrots sarunās ar jaunajiem vecākiem, izvēli par labu Kuldīgas slimnīcai noteikusi mediķu profesionalitāte, iejūtīgā un draudzīgā attieksme un labie apstākļi," sacīja Duļbinska.

Sekmīgi šajā gadā strādājušas arī pārējās slimnīcas nodaļas. Īpaši pieprasīti ir rehabilitācijas nodaļas sniegtie pakalpojumi, kā arī praktiski aizpildītā ilgstošās sociālās aprūpes nodaļa jeb pansionāts, ko slimnīcas paspārnē atvēra pirms nedaudz vairāk nekā gada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)