Banner 980x90

Kuldīgas ražotāji viesojas Berlīnē un piedalās izstādē

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība ''Kuldīgas labumi'' un SIA ''Milzu!'' janvārī piedalījās Berlīnes starptautiskajā izstādē ''Zaļā nedēļa'' Vācijā.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības pārstāvji, "Kuldīgas labumi" Latvijas nacionālajā kopstendā iepazīstināja izstādes apmeklētājus ar Kuldīgas novada mājražotāju produkciju –I.K Šulca un SIA "Raspodiņš" ražotajām sukādēm, Baibas Cines un SIA "Ineses tortes" cepumiem, z/s "Baļļas" medu, ziedputekšņiem un bišu maizi, SIA "Alias products" garšvielu maisījumiem, ābolu čipsiem un augļu tējām. Stendā bija pieejami Kuldīgas un Kurzemes tūrisma materiāli.

Papildus valstu nacionālajiem un ražotāju stendiem Zaļajā nedēļā bija ieviests arī jauns pasākums – atsevišķā biznesa paviljonā izstādes dalībvalstis izvietoja savus pašreizējos un potenciālos eksporta produktus un organizēja to degustācijas speciāli uzaicinātiem tirdzniecības pārstāvjiem, lai veicinātu biznesa kontaktu veidošanos un sadarbību starp dažādu valstu tirdzniecības ķēdēm un ražotājiem. Šajā pasākumā savu produkciju prezentēja arī SIA "Milzu!" ar bio rudzu pārslām.

Latvijas nacionālo kopstendu Zaļajā nedēļā arī šogad organizēja Latvijas valsts Agrārās ekonomikas institūta starptautisko pārtikas izstāžu projekta īstenotāji sadarbībā ar LR Zemkopības ministriju un Latvijas Lauku konsultāciju centru.

Vācijas tirgus izpētes nolūkos "Kuldīgas labumi" ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu pērnā gada novembrī piedalījās individuāli organizētā sadarbības vizītē ar Vācijas mazumtirgotāju un vairumtirgotāju pārstāvjiem, lai izvērtētu sadarbības iespējas ar Vācijas veikaliem, kas tirgo ekoloģiski tīru pārtiku. Tiekoties tika pārrunātas sadarbības iespējas, produktu sortiments, apjomi un cenas. Par izteiktajiem piedāvājumiem un sadarbības iespējām lems "Kuldīgas labumu" biedru kopsapulcē februārī.

Vērtīga tikšanās bija ar Hamburgas ekonomiskās pārvaldes pārstāvi un pārtikas nozares klāstera pārstāvi, kas pastāstīja, kādu atbalstu jaunajiem ārvalstu uzņēmējiem iespējams saņemt Vācijā. Tika apmeklēta arī saimniecība, kuras saimnieki no zemeņu audzēšanas savu biznesu ir attīstījuši līdz lielam atpūtas centram, ko ik gadu apmeklē 1,2 miljons cilvēku. Veikalā ar ļoti pārdomātu interjeru pircējiem piedāvā dažādus lauku gardumus, uz vietas gatavo zemeņu karameles. Veikalu īpašu padara te vārīta zemeņu ievārījuma smarža.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)