Banner 980x90

Kuldīgas pilsētas svētku "karstākajos" brīžos uzskaitīti vairāk nekā 5500 apmeklētāju stundā

Kuldiga24.lv
Kuldiga24.lv
Kuldīgas pilsētas svētku "karstākajos" brīžos šogad uzskaitīti vairāk nekā 5500 apmeklētāju stundas laikā. Šie dati iegūti, izmantojot satiksmes plūsmas analīzes rīku "4SmartStreets", aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Moderno tehnoloģiju testēšana norisinājās Kuldīgas pilsētas festivāla laikā no 14.jūlija līdz 17.jūlijam Liepājas ielā, kam noteikts gājēju ielas statuss. Kopumā svētku dienās Liepājas ielā fiksēti 101 329 apmeklējumi. Visvairāk apmeklējumu fiksēts sestdien, 16.jūlijā, no plkst.10 līdz pat vēlam vakaram, kulmināciju sasniedzot dienas vidū, kad stundas laikā fiksēts vairāk nekā 5500 apmeklējumu.

Pilsētas svētku laikā būtiski atšķīrusies velosipēdistu un gājēju plūsmu intensitāte. Pārvietošanās pilsētas svētku "karstajos" punktos draudzīgāka ir bijusi gājējiem, jo fiziski nepietiek vietas, lai ērti pārvietotos ar velosipēdiem. Velosipēdisti pa novēroto ielu izvēlējušies pārvietoties vēlāk - pēc pilsētas svētku "karstajām" stundām.

"Lielos publiskos pasākumos ir sarežģīti aprēķināt, cik tieši apmeklētāju svētkos ir viesojušies. Šogad, pateicoties jaunajām tehnoloģijām, pirmoreiz esam saņēmuši objektīvu informāciju par apmeklētāju plūsmu. Protams, mērījumos iegūtais skaitlis neļauj apgalvot, ka tāds bija kopējais pilsētas svētku apmeklētāju skaits, taču skaitlis ir vērā ņemams un liecina par Kuldīgas pilsētas festivāla "Dzīres Kuldīgā" popularitāti," atzina Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ("Kuldīgas novadam").

Kuldīgas novada pašvaldība kā pirmā Kurzemē izmantojusi SIA "KleinTech Services" izstrādāto satiksmes plūsmas analīzes rīku, kas ļauj ar teju 100% precizitāti fiksēt gājēju un velosipēdistu plūsmu. Izmantojot video analīzes tehnoloģiju, tika atpazīti un uzskaitīti gan gājēji, gan velosipēdisti. Analīzes rīks ļāvis gan reģistrēt kopējo apmeklējumu skaitu gan katrā dienā atsevišķi, gan visās svētku dienās kopā. Tāpat iegūti svētku rīkotājiem noderīgi dati par to, kurās dienās un kurās diennakts stundās fiksēts lielākais un mazākais apmeklējumu skaits.

"KleinTech Services" radītais produkts "4SmartStreets" ir satiksmes plūsmas analīzes rīks, kas dod precīzus faktuālus datus tiešsaistē par kustīgu objektu plūsmu noteiktā vietā un laikā. Risinājumam par pamatu ir izmantota "deep learning" jeb mākslīgā intelekta tehnoloģija, kas ļauj apmācīt datoru atpazīt dažādus kustīgus objektus - piemēram, velosipēdistus, gājējus un automašīnas - un tos saskaitīt, darot to ar teju 100% precizitāti un nekļūdīgi neieskaitot objektus, kuri konkrētajā kameras atrašanās vietā nav prioritāri.

Produkta "4SmartStreets" izstrādes komanda ir gandarīta par sadarbību ar pašvaldību produkta testēšanā. "Mūsu produkts ir tikko uzsācis savu tirgus apgūšanas ceļu. Katrs jaunais uzstādīšanās punkts mums ir kā mazs un gaidīts izaicinājums, jo tikai šādi, soli pa solim, mēs spēsim sasniegt sevis nospraustos mērķus - sniegt klientam gandrīz 100% precīzu informāciju par satiksmes plūsmas intensitāti un tās dalībniekiem katrā no "4SmartStreets" punktiem," atzina "4SmartStreets" produkta vadītājs Kaspars Egliņš.

SIA "KleinTech Services" ir 2010.gadā dibināts Latvijas tehnoloģiju uzņēmums, kas nodarbojas ar mākslīgā intelekta tehnoloģiju ieviešanu transporta nozarē Latvijā un pasaulē. Uzņēmuma primārais klientu sektors ir dzelzceļš, kurā SIA "KleinTech Services" ir radījis "TrainINSPECT" produktu kravas vagonu numuru, tipa un bojājumu atpazīšanai, iebraucot kādā noteiktā teritorijā. Pagājušajā gadā tika analizēti ap miljons vagonu. Uzņēmumam ir biroji Vācijā un Ukrainā. Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā sasniedza 2 084 184 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)