Banner 980x90

Kuldīgas pašvaldība piešķirs 200 000 eiro vēsturisko ēku glābšanai

Ventspils, 30.nov., LETA. Kuldīgas novada dome nolēmusi atbalstīt 36 vēsturisko ēku glābšanas projektus, paredzot tiem piešķirt pašvaldības līdzfinansējumu vairāk nekā 200 000 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada domes Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Kuldīgas novada domes sēdē šodien apstiprināti konkursa "Valsts nozīmes kultūras pieminekļa "Kuldīgas pilsētas vēsturiskais centrs" teritorijā esošo ēku, kā arī Kuldīgas novadā esošu Latvijas valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā ietverto ēku restaurācija un konservācija" uzvarētāji.

Šogad konkursā uz pašvaldības finansējumu 50% apmērā no kopējām restaurācijas, konservācijas vai atjaunošanas izmaksām pretendēja 38 projektu pieteikumi. Konkursa komisija nolēma atbalstīt 36 projektus. Ja tie visi tiks īstenoti, kopējais pašvaldības līdzfinansējuma apmērs sasniegs 201 298 eiro.

Konkursā atbalstītie projekti pilnībā jārealizē līdz 2018.gada 30.novembrim. Līdzfinansējums tiks piešķirts vēsturisko ēku fasāžu, jumtu, logu atjaunošanai u.c. restaurācijas un konservācijas darbiem. Starp atbalstītajiem projektiem ir Rendas baznīcas jumta atjaunošana, Kuldīgas Svētās Annas baznīcas ziemeļu fasādes divu lielo logu restaurācija, Kabiles muižas virtuves mājas pamatu un sienu mūra, dzegu, apmetuma un vēsturiskā krāsojuma restaurācija, Padures muižas kunga mājas ieejas terases atjaunošana, kā arī restaurācijas un konservācijas darbi citās iestāžu un uzņēmumu ēkās un dzīvojamās mājās.

Kuldīgas novada pašvaldība līdzfinansējumu vēsturisko ēku restaurācijai un konservācijai nodrošina kopš 2014.gada. Četru gadu laikā darbi veikti 41 vecpilsētas ēkā un piecos kultūras pieminekļos novada pagastos. Kopējais pašvaldības līdzfinansējums šajā atbalsta programmā četru gadu laikā ir sasniedzis vairāk nekā 277 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)