Banner 980x90

"Kuldīgas Palete" par jubilejā uzdāvināto naudu iegādājas darbam nepieciešamos molbertus

Tautas tēlotājas mākslas studija "Kuldīgas Palete" par pašvaldības piešķirto finansējumu saistībā ar studijas 45. jubileju iegādājusies darbam nepieciešamos molbertus, pilsētas informācijas portālam Kuldiga24.lv ziņo Kuldīgas novada pašvaldība.

Pērnā gada rudenī tautas tēlotājas mākslas studija "Kuldīgas Palete" savu 45 gadu jubileju nosvinēja ar krāšņu jubilejas izstādi Kuldīgas Mākslas namā, kopā izstādot vairāk nekā 100 darbus. Izstādes laikā un arī pēc tās studija saņēmusi daudz pozitīvu atsauksmju par izstādē redzēto.

Arī dalībnieku skaits studijā ir audzis – kopš rudens "Kuldīgas Paletei" pievienojušies vēl 7 jauni dažāda vecuma dalībnieki. "Kuldīgas Paletes" dalībnieku veikums novērtēts, Kuldīgas novada kultūras darbinieku dienā piešķirot diplomu nominācijā "Gleznotprieks".

"Kuldīgas Paletes" darbība aizsākās 1969. gada rudenī. Sākotnēji studija darbojās kā pašdarbības gleznotāju pulciņš, kas sevī apvienoja gleznot mīlošus, gleznot gribošus un gleznot varošus Kuldīgas pilsētas un rajona amatiergleznotājus. 1989. gada pavasarī pašdarbības gleznotāju pulciņš ieguva tautas tēlotājas mākslas studijas statusu, par studijas vadītāju iecelts mākslinieks Vilnis Rasa. Studijas dalībnieku personālizstādes un grupu kopizstādes notikušas Kuldīgā, Kuldīgas rajonā, Saldū, Talsos, Liepājā, Ventspilī, Tukumā, Jūrmalā, Rīgā, Durbes pilī, Pelču pilī, Rudbāržu pilī, Lietuvā – Kuršenajos, Mažeikos.

Kopš 2010. gada rudens studiju vada māksliniece Iveta Brence. Studijas dalībnieki turpina piedalīties personālizstādēs un grupu kopizstādes gan Kuldīgas novadā, gan kaimiņu pilsētās Ventspilī, Grobiņā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)