Banner 980x90

Kuldīgas novada Sporta skolā iebūvēs kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piektdien, 20.maijā, plkst.12.00 Kuldīgā, Kalna ielā 6, kur norisinās Kuldīgas novada Sporta skolas pārbūve un jauna peldbaseina būvniecība, notiks svinīgs pasākums, kura laikā iebūvēs kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska, vēstījumu nākamajām paaudzēm parakstīs un kapsulas iebūvēšanā piedalīsies Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa, Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, kurš šajā dienā viesosies Kuldīgā, Latvijas Peldēšanas federācijas goda prezidents Uldis Zemzars, Sporta skolas pārbūves un peldbaseina būvprojekta autore, SIA "Diānas Zalānes projektu birojs" valdes locekle, arhitekte Diāna Zalāne, būvuzņēmēja SIA "Abora" valdes loceklis Juris Kravalis un Kuldīgas novada Sporta skolas direktors Agris Kimbors. Kapsulā kopā ar vēstījumu kā laikmeta liecību ievietos vietējā laikraksta "Kurzemnieks" 20.maija numuru un Latvijas Peldēšanas federācijas medaļu.

Līgums par Kuldīgas novada Sporta skolas rekonstrukciju un peldbaseina būvniecību parakstīts 2015.gada 14.jūlijā. Būvuzņēmējs SIA "Abora" izraudzīts publiskā iepirkuma procedūrā. Sporta skolas rekonstrukcija un jauna peldbaseina būvniecība kopumā izmaksās 2,21 miljonus eiro, ieskaitot PVN. Sporta skolas rekonstrukcijas un jauna peldbaseina būvniecības būvprojektu izstrādāja SIA "Diānas Zalānes projektu birojs". Būvuzraudzību objektā veic SIA "Būves un būvsistēmas". Paredzams, ka būvdarbi ilgs līdz 2017.gada pavasarim.

Ēka Kalna ielā 6, kur atrodas vairākas sporta skolas nodaļas, ir valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa "Kuldīgas pilsētas vēsturiskais centrs" un valsts nozīmes arheoloģijas pieminekļa "Kuldīgas senpilsēta" daļa. Kuldīgas sporta skolas ēku komplekss izvietots starp Kalna un Jelgavas ielu. Apbūve veidojusies 19.gadsimta otrajā pusē kā Vācu biedrību ēka un līdz 20.gadsimta sākumam kalpojusi kā Kuldīgas sabiedriskās dzīves centrs.

Tā kā Kuldīgas novada pašvaldības politika ir veidot Kuldīgas vecpilsētā sakārtotu vidi un koncentrēt vecpilsētā sabiedriski nozīmīgas iestādes, nolemts vecpilsētas kvartālu, kurā atrodas sporta skola, sakārtot līdzīgi kā vecpilsētas kvartālu ap vēsturisko sinagogas ēku, kur pēc rekonstrukcijas atrodas Kuldīgas Galvenā bibliotēka un Kuldīgas Mākslas nams. Sporta skolas ēku kompleksam ieplānots vēsturiski bijušās apbūves vietā piebūvēt jaunu apjomu peldbaseina vajadzībām. Šāds lēmums pieņemts, balstoties uz vēsturisko izpēti. Sagaidāms, ka jaunveidojamais apjoms iekļausies kopējā vecpilsētas ansamblī. Plānots, ka jaunā baseina garums būs 25 m, un tam būs 4 celiņi. Tiks izbūvētas arī pirtis un SPA procedūru telpas.

Rekonstruējot sporta skolu, iecerēts nodrošināt mūsdienu prasībām atbilstošas telpas skolas riteņbraukšanas nodaļai, izveidojot velosipēdu noliktavas, velosipēdu darbnīcu un ģērbtuves, kā arī iekārtot mūsdienīgas apmācību telpas šaha un dambretes nodarbībām. Sakārtota tiks arī skolas sporta zāle, kurā treniņus aizvada jaunie volejbolisti un futbolisti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)