Banner 980x90

Kuldīgas novada pašvaldības budžets plānots par 5,5 miljoniem eiro lielāks nekā pērn

Rīga, 6.marts, LETA. Kuldīgas novada pašvaldības budžeta ieņēmumi šogad plānoti par 5,5 miljonie eiro lielāki nekā 2018.gadā, aģentūru LETA informēja pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi 2019.gadā apstiprināti 28,81 miljona eiro apmērā, kas ir par 5,5 miljoniem vairāk nekā bija sākotnēji plānots 2018.gadā. Savukārt 2019.gada pamatbudžeta kopējie izdevumi ir plānoti 26,14 miljoni eiro, kas ir par 103 000 vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Pašvaldības ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa plānoti 10,3 miljonu eiro apmērā jeb par 298 000 eiro mazāk nekā pērn. Savukārt nekustamā īpašuma nodokļa maksājumos paredzēts iekasēt 1,75 miljonus eiro, kas ir par 193 000 eiro vairāk nekā pērn.

14,92 miljonus eiro šogad pašvaldība saņems no valsts budžeta kā mērķdotācijas un dotācijas.

Duļbinska skaidroja, ka lielais ieņēmumu pieaugums skaidrojams ar Eiropas Savienības (ES) projektu īstenošanai paredzētajiem līdzekļiem un saņemtajām atmaksām par īstenotajiem ES projektiem - kopumā 3,5 miljoni eiro.

Turpinot novada izglītības iestāžu uzlabošanu, šogad plānots renovēt Kuldīgas 2.vidusskolas telpas un pārbūvēt Viļā Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas veco sporta zāli par multifunkcionālu centru, projektēt Kuldīgas Centra vidusskolas un stadiona, kā arī Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra pārbūvi. Pelču pilī pašvaldība stiprinās pagrabstāva sijas un remontēs ziemeļu fasādes ieeju, Laidu pilī, ko izmanto pamatskola, demontēs kāpnes, Laidu pamatskolas Sermītes pirmsskolas telpās remontēs jumtu, pie Vārmes pamatskolas pārbūvēs piebraucamo ceļu, bet Vilgāles pamatskolas pirmsskolas grupas pārcels uz skolas telpām. Paredzēti arī citi būvdarbi izglītības iestādēs.

Lai uzlabotu infrastruktūru un sniegtu atbalstu novadā strādājošajiem uzņēmējiem, šopavasar sāksies Jelgavas, Graudu un Paegles ielas pārbūve, izmantojot ES fondu līdzfinansējumu. Tāpat iecerēts pārbūvēt Zaļo ielu un atjaunot Ēdoles ielas posmu no autoceļa P118 līdz Krauļu ielai, bet Virkas, Īsajā un Tehnikas ielā pārbūvēt žogu. Vēl pašvaldība rīkos konkursu "Uzņēmēju un amatnieku gada balva", uzņēmēju dienu lauksaimniekiem un uzņēmēju brokastis, kā arī turpinās rīkot Restorānu nedēļu "Kuldīgas garša".

Pagastos īpašu uzmanību pašvaldība sola pievērst lauku ceļu sakārtošanai.

Viena no prioritātēm ir arī Kuldīgas vecpilsētas sakārtošana un vēsturisko ēku atjaunošana. Šogad pašvaldība sāks pārbūvēt ēku Kalpaka ielā 4 vēsturiskajā Adatu fabrikas kvartālā, kur taps telpas Kuldīgas Mākslas un radošajam kvartālam. Pārbūves būvprojektu izstrādā arī Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma Tehnoloģiju parkam Kalpaka ielā 2.

Arī 2019.gadā pašvaldība līdzfinansēs vecpilsētas ēku un valsts kultūras pieminekļu pagastos glābšanas programmu, kas ļauj ēku īpašniekiem saņemt atbalstu to sakārtošanai. Turpināsies bijušās "Vulkāna" teritorijas sakārtošana un bīstamības novēršana, demontējot ēku Jelgavas ielā 47. Vēl plānots atjaunot Kuldīgas Mākslas nama cokolu un fasādi. Norisināsies arī lokālplānojuma izstrāde Kuldīgas vecpilsētai un Kuldīgas nominācijas gatavošana iesniegšanai UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Līdzekļi atvēlēti arī pasākumiem, kas zināmi ne tikai pilsētā, bet arī ārpus tās robežām - "Dzīres Kuldīgā", pavasara palu šovs "Lido zivis Kuldīgā", Hercoga Jēkaba gadatirgus un citi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)