Banner 980x90

Kuldīgas novadā norisināsies plenērs "Ciemgaļu mežābeles performance"

Ventspils, 10.maijs, LETA. 25.maijā no plkst.12 Kuldīgas novada Turlavas pagastā pie Ciemgaļu mežābeles trešo gadu norisināsies plenērs radošā gaisotnē "Ciemgaļu mežābeles performance", aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Pasākuma mērķis ir saglabāt, iemūžināt un popularizēt Ciemgaļu mežābeli - vairāk nekā 300 gadus senu dižkoku. Godināt Ciemgaļu mežābeli aicināti dabas draugi un radoši cilvēki, lai iemūžinātu daiļdarbos pašlaik ceturto dižāko ābeli Latvijā.

Ciemgaļu mežābele ir īpaša ar to, ka lielais, sen atlūzušais zars iesakņojies, zaļo un dod augļus. Pēdējos gados dižkoka vainags ir cietis un tā daiļums zudis, bet apbrīnojama ir Ciemgaļu mežābeles dzīvotgriba vairāk nekā 300 gadu garumā, atzīst pasākuma rīkotāji. Šo dabas brīnumu privātīpašumā var apskatīt katrs interesents.

Ciemgaļu mežābeles stumbra apkārtmērs ir 3,67 metri, augstums - 11,5 metri. Mežābeli 1986.gada vasarā atklāja sikspārņu pētniece Ināra Buša, bet koka sugu noteica Latvijas Universitātes profesors Voldemārs Langenfelds. Dabas pētnieks Guntis Eniņš mežābelei 1986.gada 18.novembrī deva vārdu, nosaucot to par Ciemgaļu mežābeli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)