Banner 980x90

Kuldīgas novada muzeja ekspozīciju papildina 19.gadsimta medību bise

Jelgava, 7.apr., LETA. Kuldīgas novada muzejs papildinājis savu ekspozīciju ar 19.gadsimta 21 milimetra medību bisi.

Ierocis ievietots stūra medību skapī, kas skatāms ekspozīcijas "Turīga kuldīdznieka dzīvoklis 20.gadsimta sākumā" ēdamistabā, aģentūru LETA informēja muzeja Mārketinga un izglītības nodaļas vadītāja Krista Jansone.

Kopš 2015.gada skapī ir apskatāmas divas, pa galu lādējamas, gludstobru bises, kādas tika lietotas 19.gadsimtā un senāk, kā arī 1879.gadā ražota medību bise. Ceturtā ieroča vieta līdz šim bija tukša, bet tagad ekspozīciju papildina vēl viens ierocis.

Ekspozīcijas "Turīga kuldīdznieka dzīvoklis 20.gadsimta sākumā" ēdamistabas interjers ir veidots ar koka apdares detaļām: tumši lakoti koka griesti, sienu panelējumi, pēc autentiskiem paraugiem atjaunoti koka imitācijas āderējumi. Pie āderētās sienas redzami ragi no Bēru dzimtas kolekcijas - briedis un stirnas medītas laika posmā no 1900. līdz 1914.gadam Popes un Zlēku apkārtnē. 2015.gadā restaurēta reti sastopama mēbele - stūra ieroču skapis, kas paredzēts vairāku medību ieroču glabāšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)