Banner 980x90

Kuldīgas novadā jūnijā notiks Peoniju dārza svētki

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Divas nedēļas nogales - 11. un 12.jūnijā un 18. un 19.jūnijā - Kuldīgas novada Pelču pagasta "Ziedoņos" notiks Peoniju dārza svētki, aģentūru LETA informēja stādaudzētavas "Ziedoņi" pārstāve Agnese Lapsiņa.

"Ziedoņu" peoniju dārzā jau trešo gadu peoniju ziedēšanas laikā puķu draugi tiek aicināti baudīt peoniju krāšņumu un daudzveidību svētku noskaņā. Dārza svētku apmeklētājiem būs iespēja aplūkot ziedošu peoniju dārzu un floristu veidotas peoniju kompozīcijas. Svētku rīkotāja, peoniju kolekcionāre Dagnija Voika konsultēs par peoniju audzēšanu un interesentiem rādīs peoniju stādīšanas pamatelementus. Būs iespēja iegādāties puķu stādus un uzzināt par peoniju izmantošana skaistumkopšanā. Darbosies vasaras kafejnīca un radošā darbnīca bērniem. 12.jūnijā un 18.jūnijā plkst.12 dārza svētku apmeklētāji varēs baudīt vijolnieka Edgara Ziņģes sniegumu.

Peonijas šogad sākušas ziedēt salīdzinoši agri, un krūmpeonijas savu skaistumu parāda vēl pirms laikstainajām peonijām, tāpēc jau no jūnija sākuma interesenti varēs apmeklēt peoniju dārzu, savu vizīti iepriekš piesakot.

Peoniju dārzs "Ziedoņi" piedāvā apskatīt vienu no Latvijā lielākajām peoniju kolekcijām, kurā ir aptuveni 160 lakstaino peoniju un aptuveni 40 krūmpeoniju šķirņu.

Peoniju kolekcija "Ziedoņos" veidota deviņu gadu garumā un katru gadu tiek papildināta ar stādiem no lielākajiem peoniju audzētājiem Nīderlandē, Anglijā, Francijā un citās valstīs. "Ziedoņos" ir aplūkojams arī iekopts daiļdārzs, retu koku un krūmu stādījums, īrisu un dienziežu kolekcijas.

Peoniju dzimtene ir Ķīna. Kopš seniem laikiem peonija tiek uzskatīta par mīlestības un labklājības simbolu. Daudzos seno tautu ticējumos teikts, ka mājās, kur aug peonijas, valda miers, saticība un mīlestība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)