Banner 980x90

Kuldīgas novadā atkārtoti izsludina jauniešu pieteikšanos darbam vasarā

Ventspils, 1.jūn., LETA. Kuldīgas novada pašvaldība atkārtoti izsludinājusi jauniešu pieteikšanos darbam vasarā, aģentūru LETA informēja Kuldīgas domē.

Pašvaldības īstenotā jauniešu nodarbinātības programma paredz iespēju vasarā strādāt 170 jauniešiem, kuriem ir 16 un 17 gadu. Tā kā līdz noteiktajam termiņam nav pieteicies plānotais jauniešu skaits un vēl ir vakantas 29 darba vietas, dome lēmusi izsludināt atkārtotu pieteikšanos darbam jūlijā un augustā un piedāvāt iespēju vasarā strādāt arī 18 gadus veciem jauniešiem.

Darbam var pieteikties 16-18 gadus veci jaunieši, kuri turpina mācības vispārizglītojošajā skolā vai apgūst profesionālo izglītību un ir deklarējuši savu dzīvesvietu Kuldīgas novadā.

Kā informēja pašvaldībā, darba devēji šogad ir bijuši īpaši atsaucīgi – pieteikts daudz vairāk darba vietu nekā parasti. Darba vietas jauniešiem tiek piedāvātas ne tikai Kuldīgā, bet arī gandrīz visos novada pagastos, izņemot Laidu un Gudenieku pagastus. Jauniešiem darbu piedāvā zemnieku saimniecības, kafejnīcas, restorāni, viesnīcas un viesu nami, veikali un citi uzņēmumi.

Darbam vasarā var pieteikties līdz 15.jūnijam Kuldīgas domē, Baznīcas ielā 1, pie programmas koordinatores Baibas Mālnieces 102.kabinetā. Jauniešiem jāiesniedz aizpildīta pieteikuma anketa un ārsta izziņa par veselības stāvokli.

Pasākumos iesaistītie jaunieši strādās vienu mēnesi četras stundas dienā jeb 20 stundas nedēļā, saņemot atlīdzību no darba devēja atbilstoši valstī noteiktajai minimālajai stundu tarifa likmei par faktiski nostrādātajām stundām.

Kuldīgas novada pašvaldība skolēnu nodarbinātības programmu īsteno kopš 2011.gada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)