Banner 980x90

Kuldīgas muzejā atklās igauņu mākslinieces izstādi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
12.augustā Kuldīgas novada muzejā plkst.17.00 tiks atklāta Latvijā dzīvojošās igauņu mākslinieces Agnes Liping izstāde "Trešais vējš", pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja izstādes rīkotāji.

Agnes Liping ir jauna, talantīga gleznotāja, pēc tautības igauniete, bet tuvu saistīta ar Kurzemi. Šis īpašais piekrasts – tuvu dabai, jūrai, vējam, šķiet, radījis gleznotājas īpašo, izjusto vizuālo valodu un jūtīgo pasaules uztveri.

Agnes ir studējusi glezniecību Tartu, kā arī apmaiņas projektos Portugālē un Latvijas Mākslas Akadēmijā. Pēc maģistra grāda iegūšanas, Agnes izvēlējusies dzīvot un strādāt Latvijā.

Kuldīgā gleznotāja ir iekārtojusi darbnīcu, kurā aktīvi turpinās darbs pie viņai raksturīgajām gleznām. Tām spilgti violeti krāsu toņi ir tik intensīvi, ka paši kļūst par gaismas avotu jaunai poēzijai vai skatītāju lirisko pārdomu plūdumam. Vizuāla noslēpumainība, abstrahēts fons – dabas motīvi, un pats galvenais – centrālais tēls – meitene. Šīs gleznieciskās krāsu, gaismu un lirisko noskaņu spēles viennozīmīgi apliecina Agnes Liping krāsu profesionālo uztveri, kā arī viņas estētikas izjūtu cilvēka iekšejā telpā.

Agnes Liping darbi tiek izteikti caur pārmaiņām. Mainoties pasaulei un pašai, viņas gleznās dinamiski atklājas jaunas pārmaiņas, kuras reizēm izpaužas kā cīņa, rūpes, bailes, panika, cerība, pacietība.

Māksliniece rīkojusi personālizstādes kopš no 2013.gada – Igaunijā, Latvijā un Portugālē kā arī guvusi Margaret Kevendi stipendiju no mākslinieku savienības Toronto.

Izstāde muzejā skatāma līdz 11.septembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)