Banner 980x90

Kuldīgas Alternatīvā sākumskola piedalīsies projekta "Sporto visa klase" finālā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Piektdien, 20.maijā, Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas 3.a klase kopā ar klases audzinātāju Lāsmu Balodi, sporta skolotāju Dzintru Freimani un skolas direktori Loritu Dermani Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā piedalīsies Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) īstenotā projekta "Sporto visa klase" finālsacensībās.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska, kuldīdznieki tiesības piedalīties projekta noslēguma pasākumā izcīnījuši sīvā cīņā, uzvarot tautasbumbas turnīrā savā apakšgrupā. Kopumā projektā šajā mācību gadā piedalījās 3.klašu audzēkņi no 43 klasēm Latvijā, taču tiesības piedalīties finālsacensībās ieguva tikai sešas klases – Daugavpils 3.vidusskolas 3.a klase, Krimuldas vidusskolas 3.klase, Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas 3.a klase, Ķekavas vidusskolas 3.b klase, sākumskolas "Taurenītis" 3.klase un Ādažu vidusskolas 3.g klase.

Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas 3.a klases skolēni šajā mācību gadā ir ne tikai cītīgi sportojuši, bet arī labi mācījušies, jo projektā seko līdzi arī audzēkņu sekmēm mācībās. Skolas direktore Dermane pastāstīja, ka par dalību projektā "Sporto visa klase" saņemtas labas atsauksmes gan no skolēniem, gan viņu vecākiem. Klase kļuvusi saliedētāka, skolēni – mērķtiecīgāki, disciplinētāki un mazāk slimo. Skolēni un viņu ģimenes iesaistījušies arī labdarībā. Kopā ar klases audzinātāju Balodi, sporta skolotāju Freimani un dažiem vecākiem skolēni apmeklējuši Kuldīgas Sv.Katrīnas baznīcas diakonijas centru, lai zupas virtuvei ziedotu pārtiku – burkānus, kartupeļus, kāpostus, makaronus un citus produktus.

Dermane pateicas Kuldīgas novada pašvaldībai par piešķirto finansējumu, lai skolēni varētu piedalīties šajā projektā, tostarp apmeklējot peldbaseinu Ventspilī, kamēr Kuldīgā baseinu vēl tikai būvē. Nākamgad projektā "Sporto visa klase" no Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas piedalīsies jau divas klases – dalību turpinās šogad projektā piedalījušies skolēni, kuri nākamgad mācīsies 4.klasē, kā arī 3.klases audzēkņi.

Projekts "Sporto visa klase" paredz 3 fakultatīvās sporta nodarbības nedēļā papildus 2 obligātajām sporta stundām, ko paredz mācību programma. Viena papildus nodarbība ir peldēšanā, otra – sporta spēļu nodarbība vai nodarbība svaigā gaisā, savukārt trešā – stājas korekcijas un vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbība. Nodarbības notiek saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas izstrādātu metodisko materiālu.

Projekts "Sporto visa klase" aizsākās 2014./2015.mācību gadā. Sākotnēji tajā piedalījās 6 klases – pa vienai no Daugavpils, Jelgavas, Liepājas, Rīgas, Valmieras un Ventspils izglītības iestādēm. Ņemot vērā projektā iesaistīto bērnu, viņu vecāku un pedagogu lielo atsaucību, kā arī veikto testu un aptauju rezultātus, LOK pieņēma lēmumu par projekta turpināšanu. Šajā mācību gadā dalību projektā turpināja tās sešas klases, kas sākotnēji iesaistījās projektā, kā arī 3.klašu skolēni no 43 klasēm no visas Latvijas, kuriem šis ir pirmais gads projektā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)