Banner 980x90

Kuldīgā vīrietis treniņbiksēs kādai kompānijai piedāvā naudu par balss atdošanu varas partijai

Šodien Kuldīgā kāds vīrietis treniņbiksēs uz soliņa sēdošai cilvēku kompānijai piedāvājis naudu par balss atdošanu vienai no varas partijām, novēroja aģentūra LETA.

Netālu no Viļa Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijā izvietotā iecirkņa Piltenes iela 25 uz soliņa sēdēja vairāki cilvēki, pie kuriem pienāca pagara auguma vīrietis treniņbiksēs un izvilcis ārā vienu no pašreizējās varas partijas sarakstiem, tādējādi parādot, kuram no kandidātiem ir jāievelk plusiņš.

Tad uz soliņa sēdošā kompānija interesējusies, vai par šādu balsojumu tiks dota nauda. Sarunas laikā konkrētas summas netika minētas, taču vīrietis lika noprast, ka nauda būs vēlāk. Pēc tam kompānija devās uz iecirkņa pusi.

Aģentūra LETA informāciju par šo gadījumu nodeva Drošības policijai (DP).

Jau ziņots, ka DP šodien saņēmusi vairākus signālus par iespējamo balsu pirkšanu, aģentūrai LETA apliecināja DP.

Pirmie signāli saņemti jau no rīta, taču līdz pusdienas laikam to skaits palielinājies. Informācija par iespējamo balsu pirkšanu nākusi no dažādiem Latvijas reģioniem, bet pamatā - ārpus Rīgas. Signālu skaitu un citu informāciju DP pagaidām atturas sniegt.

Kriminālprocesi šobrīd nav sākti, taču iepriekšējo gadu prakse rāda, ka lielākā daļa saņemtās informācijas par balsu pirkšanu neapstiprinās, norādīja DP.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)