Banner 980x90

Kuldīgā viegli iereibis jaunietis ar automašīnu bez vadītāja tiesībām bēg no policijas

Rīga, 28.dec., LETA. Aizvadītajā nedēļas nogalē Kuldīgā aizturēts jaunietis, kurš vadīja automašīnu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un vieglā reibumā, kā arī bēga no policijas, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Likumsargu uzmanību Kuldīgā piesaistīja automašīna "Volkswagen", kas striķī vilka automašīnu "Volvo". Pārbaudot automašīnu "Volkswagen" datubāzē, atklājās, ka tā nav apdrošināta.

Izbraucot apli Kuldīgā, striķis no automašīnas "Volvo" pārtrūka, tāpēc abas automašīnās apstājās. Valsts policijas darbinieks piegāja pie automašīnas "Volkswagen" un paspēja vien sasveicināties, bet transportlīdzekļa vadītājs, ieraugot likumsargu, sāka bēgt, stāstīja Šeršņova.

Uz Valsts policijas darbinieku vairākkārtējām likumīgām prasībām apturēt automašīnu transportlīdzekļa vadītājs nereaģēja. Valsts policijas darbinieki sekoja transportlīdzeklim cauri Kuldīgai un ārpus tās. Likumsargi atkārtoti un vairākkārt lika apturēt automašīnu, nobraucot to ceļa labajā malā, taču transportlīdzekļa vadītājs nereaģēja.

Transportlīdzekļa vadītājs bija spiests apstāties vien tāpēc, ka automašīnas motors pārkarsa.

Pēc visa notikušā, kad likumsargi jautāja, kāpēc vadītājs centies braukt virsū uz lauka, viņš atzinās, ka vēlējies uzbraukt uz lauka, izkāpt no automašīnas un mukt, taču šo plānu viņam neizdevās realizēt.

Izrādījās, ka 1999.gadā dzimušais jaunietis transportlīdzekli vadīja, būdams vieglā alkohola reibumā. Jaunieša izelpā tika konstatētas 0,29 promiles alkohola. Atklājās arī, ka jaunajam vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesības - tās jau iepriekš tikušas atņemtas.

Kā skaidroja policijā, jaunietis ir pārkāpis ceļu satiksmes noteikumu prasību apturēt transportlīdzekli, ja policijas darbinieks dod atbilstošu norādījumu. Par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Tāpat Valsts policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Par šādu noziegumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas jau ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un to nodevušas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)