Banner 980x90

Kuldīga pošas Ziemassvētkiem

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Tuvojoties pirmajai Adventei, Kuldīgā sākusies rosība, lai pilsētas ielas un skvērus izdaiļotu Ziemassvētku noskaņās.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļa, svētku noskaņu un īpašu burvību radīs mirdzošas lampiņu virtenes Kuldīgas galvenajā ielā – Liepājas ielā. Lampiņu virteņu veidotos mirdzošos mētelīšos ietērpsies arī vairāki koki Strautu ielā, pie Sv.Katrīnas baznīcas un citviet pilsētā. Kopīgs akcents svētku noformējumā, kas iezīmēsies gan Liepājas ielā, gan Rātslaukumā un Pilsētas laukumā, kur atradīsies svētku egles, būs dekorācijas ar spoguļa efektu, veidojot savdabīgu spoguļošanās ceļu.

Tradicionāli Kuldīgā ir divas svētku egles – Pilsētas laukumā un Rātslaukumā. Tās rotās lielas, bērnu apgleznotas bumbas un mirdzošu lampiņu virtenes. Pilsētas laukuma egles rotājumus papildinās spoguļbumbas, bet Rātslaukuma egles rotājumus – spoguļsniegpārsliņas. Vienu no lielajām svētku eglēm Kuldīgas novadam dāvinājusi Kurmāles pagasta pārvaldes vadītāja Dace Gūtmane. Savukārt otras lielās svētku egles meklējumi vēl turpinās. Kuldīgas novada pašvaldības māksliniece Inese Sulojeva, kura ik gadu rūpējas par pilsētas noformējumu dažādos svētkos, lūdz atsaukties cilvēku ar dāsnu sirdi, kurš Kuldīgai varētu uzdāvināt lielu un skaistu Ziemassvētku egli. Pieteikties aicinām, zvanot pa tālruni 633 21905.

Rātslaukums svētku laikā pārtaps par Rūķu ciemu. Otro reizi šeit durvis vērs Kuldīgas Ziemassvētku tirdziņš, kur baltās stikla mājās un to apkārtnē būs iespējams iegādāties pašiem noderīgas un citiem dāvināmas lietas, kā arī nobaudīt gardus svētku ēdienus un dzērienus. Savukārt šogad labiekārtotajā skvērā pie Kuldīgas Kultūras centrā svētku noskaņu radīs trīs eņģeļi, kuri spēlēs saksofonus.

Īpašs jaunums šogad būs apskatāms skvēriņā pie ēkas Pilsētas laukumā 2 – šeit šogad sabrauks braši ziemeļbrieži ar krāšņām Sniega karalienes kamanām.

Zilganu gaismu dekorācijās ietērpsies skvērs pie Kuldīgas Tūrisma un tehnoloģiju tehnikuma – šeit izvietos lampiņu virtenes un rotājumus lāsteku un leduspuķu formā. Rotājumi būs arī dažādās citās vietās pilsētā.

Kuldīgas novada pašvaldības māksliniece Inese Sulojeva stāsta, ka katru gadu klāt nāk vairākas vietas, kurās izvieto svētku dekorācijas. "Tradicionāli izmantojam iepriekšējo gadu rotājumus – novēršam to bojājumus, kuri radušies laikapstākļu vai cilvēku darbības ietekmē. Tas palielina izmaksas, tāpēc nākas pārskatīt un pārdomāt rotājumu koncepciju uz katru nākamo gadu, ierobežot jaunu rotājumu iegādi. Tāpēc aicinu ikvienu saudzēt svētku noskaņu un dekorācijas!"

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)