Banner 980x90

Kuldīgā plāno atvērt dienas aprūpes centru senioriem kā alternatīvu pansionātam

Ventspils, 29.sept., LETA. Kuldīgā plānots atvērt dienas aprūpes centru senioriem kā alternatīvu pansionātam, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Kuldīgas novada domes deputāti vakar domes sēdē konceptuāli atbalstījuši ieceri veidot dienas aprūpes centru senioriem, kur darba dienās varētu uzturēties pensijas vecuma ļaudis, kuriem nepieciešama uzraudzība.

Iecerēts, ka dienas aprūpes centrs būs risinājums tiem novada iedzīvotājiem, kuru pensijas vecuma vecākiem vai citiem tuviniekiem ir apziņas traucējumi, tāpēc viņi kļuvuši pieskatāmi, taču ģimene nevēlas viņus ievietot pansionātā. Dienas centrā veco ļaužu tuvinieki varēs atstāt viņus sociālo aprūpētāju gādībā, lai paši tikmēr varētu strādāt.

Dienas aprūpes centrs uzņems klientus katru darba dienu līdz astoņām stundām, piedāvājot gan brīvā laika pavadīšanu, gan dažādas aktivitātes kognitīvo spēju un pašaprūpes prasmju uzturēšanai.

Lēmumu par šāda sociālā pakalpojuma piešķiršanu cilvēkam pieņems sociālā dienesta speciālisti. Vēl tiks lemts par to, vai klientu tuviniekiem būs jāmaksā līdzmaksājums par šī pakalpojuma izmantošanu.

Organizāciju, kas varētu sniegt šādu pakalpojumu Kuldīgas novadā, noskaidros iepirkumā.

Kā skaidroja pašvaldībā, vajadzība ieviest sociālo pakalpojumu - dienas aprūpes centru senioriem - iekļauta sociālā dienesta vidēja termiņa stratēģijā 2016. – 2018.gadam. Lai noskaidrotu sabiedrības viedokli par šāda aprūpes centra nepieciešamību senioriem, veikta aptauja, kur 78% respondentu šādu pakalpojumu atzinuši par nepieciešamu. Ideju par labu un atbalstāmu atzinuši arī Kuldīgas novada senioru padomes locekļi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)