Banner 980x90

Kuldīgā pirmo reizi notiks izzinoši radošs pikniks visai ģimenei

Jelgava, 16.aug., LETA. 25.augustā Kuldīgas Pilsētas dārzā no plkst.12 līdz pat 23 norisināsies izzinoši radošs pikniks visai ģimenei "3E" jeb "Eko-Etno-Eho", aģentūru LETA informēja Kuldīgas kultūras centra starptautisko projektu vadītāja Ilze Zariņa.

Pasākuma laikā varēs piedalīties dažādās darbnīcās, iepazīstot apkārtējo vidi, citu tautu kultūras, sadzīves un kulinārās tradīcijas vai aktīvi atpūšoties dabā. Desmit radošajās darbnīcās ikviens varēs atklāt sevī mākslinieku, no videi draudzīgiem vai otrreiz izmantojamiem materiāliem gatavojot savus unikālos mākslas darbus. Tāpat būs iespējams iepazīt pļavu, purvu un mežu iemītniekus, neparastas ūdens radības, iemācīties novērtēt dižkokus, izprast zāļu tēju noslēpumus un saprast, kā ar šo bagātību draudzīgi sadzīvot, stāstīja Zariņa.

Būs pieejamas arī aktīvās atpūtas iespējas, sākot no gaisa jogu un zumbu, turpinot ar orientēšanas spēli, ūdens izklaidēm, baskāju taku un beidzot ar pastaigu koku galotnēs vai zaļā labirinta pievarēšanu.

Tāpat varēs iepazīt dažādus mūzikas instrumentus, kā arī vērot, kā no otrreiz izmantojamām lietām var radīt jaunus skaņrades rīkus.

Būs arī kulinārijas meistarklases, kurās varēs ieskatīties "Veselīga uztura ābecē", baudīt skābeņu zupu, marinēt gurķus igauņu modē, cept skotu cepumus, sklandraušus un skautu maizi, tīt suši vai pagatavot citus našķus.

Pasākumā muzicēs ekoloģiskās mūzikas apvienība "Ducele" un grupa "Raxtu raxti", kā arī piedalīsies igauņu dejotāji un skotu kalniešu deju grupa "Highland Dancers".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)