Banner 980x90

Kuldīgā pieminēs komunistiskā genocīda upurus

Ventspils, 7.jūn., LETA. Godinot komunistiskā genocīda upuru piemiņu, 14.jūnijā plkst.13 Kuldīgā notiks ziedu nolikšana un atceres brīdis pie piemiņas akmens Pētera ielā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Piemiņas brīdī klātesošos uzrunās Kuldīgas Svētās Annas draudzes mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics. Ar dzejas un prozas lasījumiem piedalīsies režisore Gunta Krauze.

Pēc piemiņas brīža Kuldīgas novada muzeja telpās ikviens aicināts uz sarunām pie tējas tases.

Šogad aprit 77 gadi kopš viena no traģiskākajiem notikumiem Latvijas vēsturē, kad 1941.gada naktī uz 14.jūniju aptuveni 16 000 Latvijas iedzīvotāju tika izsūtīti uz PSRS soda nometnēm un piespiedu nometināšanas vietām, kur daudzi gāja bojā bada, slimību un necilvēcīga darba dēļ.

Latvijas Politiski represēto biedrības Kuldīgas nodaļa pastāv jau 25 gadus. Biedri regulāri tiekas, lai parunātu un atcerētos tos notikumus, kas piedzīvoti izsūtījumā, kā arī pieminētu tuviniekus, kuri palikuši Sibīrijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)