Banner 980x90

Kuldīgā notiks zibakcija par godu nārstojošo vimbu lēkšanai virs ūdenskrituma

Ventspils, 13.apr., LETA. Sestdien, 14.aprīlī, plkst.17 Kuldīgā notiks zibakcija par godu nārstojošo vimbu lēkšanai virs Eiropā platākā ūdenskrituma - Ventas rumbas, aģentūru LETA informēja biedrības "Dabas draugi" pārstāvis Arvis Ozoliņš.

Kā skaidroja akcija organizatori, pavasaros pie ūdenskritumiem vērojama interesanta dabas parādība, kad zivis, dodoties augšup pa upi, savā nārsta ceļā pārvar ūdenskritumu, lecot gaisā.

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību šai dabas parādībai, biedrība "Dabas draugi" aicina pulcēties zibakcijai "#vimbaslecKuldīgā". Pulcēšanās notiks no plkst.16.30 uz Kuldīgas tilta. Zibakcijas uzdevums tiks publicēts biedrības "Dabas draugi" mājaslapā.

Zibakcijas dalībnieki aicināti savas automašīnas novietot vismaz kilometra attālumā no Ventas rumbas un uz akcijas norises vietu doties kājām.

Vimbas pavasaros dodas augšup pa Ventu, savā nārsta ceļā sastopot mutuļojošo Ventas rumbu - Eiropas platāko ūdenskritumu. Pirms 300 gadiem hercoga Jēkaba laikā kuldīdznieki izdomājuši unikālu zivju ķeršanas metodi, uz rumbas novietojot zivju ķeramos grozus. To dēļ Kuldīgu sāka dēvēt par pilsētu, kur zivis ķer gaisā, pastāstīja Kuldīgas pašvaldībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)