Banner 980x90

Kuldīgā notiks reģionālais skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Sestdien, 13.februārī, no plkst.10.00 līdz 13.00 lielveikalā "Rimi", Sūru ielā 2, Kuldīgā, norisināsies reģionālais skolēnu mācību uzņēmumu Valentīndienas gadatirgus Kuldīgā.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas Centra vidusskolas ekonomikas skolotāja Indra Iveta Gaile, skolēnu mācību uzņēmums (SMU) ir skolēnu veidots un vadīts mācību uzņēmums, kura darbībai piemīt izglītojošs raksturs. SMU mācību nolūkos pilda īsta uzņēmuma funkcijas un darbojas reālā vidē – skolēni ražo un pārdod preces vai pakalpojumus. SMU nav juridiska statusa – tos pārstāv Junior Achievement Latvija un skola.

SMU programmas mērķis ir jaunas uzņēmēju paaudzes un nozares ekspertu izglītošana, mācību procesā sasaistot teorētiskās zināšanas ar praksi. Veidojot SMU, skolēns iegūst zināšanas uzņēmējdarbībā, pārdošanas prasmi, prezentēšanas prasmi, zināšanas par finanšu analīzi, prasmi plānot savas finanses, prasmi darboties komandā, nozīmīgus biznesa kontaktus un piedāvājumus, iespēju parādīt savas spējas un prasmes citiem,   pieredzi ļoti daudzās dzīves jomās (saskarsmē, organizēšanā), ierakstu CV, savu peļņu un uzvaras "garšu", kā arī iespēju iegūt Junior Achievement Latvija sertifikātu, kas dod priekšrocības, iestājoties vairākās augstskolās.

SMU gadatirgus dalībniekus vērtēs kompetenti žūrijas locekļi, tai skaitā uzņēmēji, novada domes, AS "Swedbank" pārstāvis un citas ekonomikas un uzņēmējdarbības jomā pazīstamas, sevi pierādījušas personības.

Žūrija novērtēs uzņēmumus un apbalvos tos dažādās nominācijās. Gadatirgu laikā vērtēs to, vai uzņēmums ir sociāli atbildīgs, kā noformēts uzņēmuma stends, vai pieejami uzņēmuma un produkta reklāmas materiāli, cik inovatīva ir biznesa ideja, produkta dizains un/vai iepakojums, cik inovatīvs ir produkta pielietojums, izmantošanas veids, vai produkti ir videi draudzīgi. Tāpat žūrija novērtēs to, cik radoši un atraktīvi uzņēmuma pārdošanas komanda darīs savu darbu, un noteiks komerciāli veiksmīgāko uzņēmumu, kas būs pārdevis skaita un vērtības ziņā vislielāko produktu daudzumu, kā arī komerciāli pieprasītāko produktu konkrētajā gadatirgū, kā arī labāko dāvanu. Žūrijas komisija būs tiesīga noteikt arī citas nominācijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)