Banner 980x90

Kuldīgā notiks latviešu diasporas un Latvijas bērnu vasaras nometne

Jelgava, 11.jūl., LETA. No 22.jūlija līdz 1.augustam Kuldīgā pirmoreiz notiks latviešu diasporas un Latvijas bērnu vasaras nometne "Mantojums", aģentūru LETA informēja Īrijas Latvijas tirdzniecības kamerā.

Nometnes "Mantojums" mērķis ir saglabāt un stiprināt latviešu diasporu bērnu un jauniešu saikni ar Latviju, iedzīvināt interesi par Latviju, uzsverot latviešu valodas, kultūras, tradīciju un vēstures zināšanu apguves nozīmīgumu nacionālās identitātes saglabāšanā, to veidojot aizraujošu un latviskās vides iepazīšanas piedzīvojumiem bagātu ar rūpīgi izplānotu kopīgu darbošanos kopā ar Latvijā dzīvojošiem jauniešiem.

Projekts tiks īstenots Kuldīgā, ar aktivitātēm Kuldīgas apkārtnē un Kurzemē. Galvenās aktivitātes būs virzītas uz dzīvas latviešu valodas attīstību un nostiprināšanu gleznojot, rakstot un lasot latviešu valodā, skatoties latviešu mākslas filmas, gatavojot latviskos ēdienus, piedaloties lauku sētas reālos darbos, dzīves rituālos, saimes godos un zvejnieku dzīves ritējumā, izzinot lībiešu valodas likteni un suitu kultūrtelpu, lai spētu novērtēt savu personīgo atbildību dzimtās valodas un nacionālo vērtību saglabāšanā citām paaudzēm. Projekta stratēģiskais mērķis ir ilgtspējīga motivācija diasporu bērnu un jauniešu interesei un dalībai dzimtās latviešu valodas un kultūrizglītības aktivitātēs Latvijā.

"Šī nometne ir unikāla iespēja latviešu bērniem no Latvijas, Beļģijas, Īrijas, Vācijas, Norvēģijas un Turcijas būt kopā, iepazīt latviešu un citu mītņu zemju tradīcijas, saprasties ar jauniem draugiem, kļūt savējais starp savējiem un mācīties. Organizatori piedāvā vienreizēju programmu, iepazīstinot nometnes dalībniekus gan ar tradicionālu siena talku, gan vakarēšanu, gan suitu un lībiešu mantojumu. Atrodoties Kurzemes pērlē - Kuldīgā -, bērni izbaudīs kurzemnieku viesmīlību un kultūras bagātību," atzina Īrijas Latvijas tirdzniecības kameras valdes priekšsēdētāja Ilze Krēsliņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)