Banner 980x90

Kuldīgā noslēgusies amatierteātru skate

Kuldiga24.lv
Kuldiga24.lv

Sestdien, 21.novembrī, Kuldīgā norisinājās ikgadējā Kuldīgas novada amatierteātru skate, kurā savus jaunākos iestudējumus rādīja 6 kolektīvi.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības Kultūras nodaļas kultūras darba speciāliste Terēza Strauta, Kuldīgas kustību teātra mākslas studija "Purple Line" skatē piedalījās ar Ketlīnas Annas Tompsones leļļu izrādi bērniem "Es esmu devējs", Vārmes pagasta amatierteātris "Es un Tu" ar Ingunas Baeres drāmu "Raganas lāsts", Kurmāles pagasta amatierteātris ar Ļeva Zorina izrādi "Vīrietis un sievietes", Snēpeles kultūras nama amatierteātris ar Neretieša komēdiju "Kam tiks Pičs?", Rendas amatierteātris debitēja ar Annas Brigaderes izrādes īso versiju "Sprīdītis", bet Kuldīgas amatierteātris skatē startēja ar Vilhelma Buša un Ērika Vilsona lugu bērniem "Makss un Morics".

Skati vērtēja Latvijas Nacionālā kultūras centra eksperti: docente un Latvijas Kultūras akadēmijas skatuves kustības pedagoģe dramatiskā teātra aktieru un režisoru specialitātes studentiem Rita Lūriņa un Latvijas Nacionālā teātra aktieris, režisors un producents Jānis Kaijaks. Žūrija atzinīgi novērtēja skates dalībniekus un uzskatīja, ka visi kolektīvi bija ļoti labi sagatavojušies, bet dažiem nebija veiksmīga lugas izvēle vai režisoriski veiksmīgs risinājums. Trešā pakāpe tika piešķirta Rendas amatierteātrim par ļoti veiksmīgu debiju, Snēpeles kultūras nama amatierteātrim un Kurmāles pagasta amatierteātrim, otrā pakāpe tika Vārmes pagasta amatierteātrim "Es un Tu", pirmā pakāpe Kuldīgas kustību teātrim "Purple Line", bet augstākā pakāpe un skates galvenā balva "Zelta bize" tika piešķirta Kuldīgas amatierteātrim. Kuldīgas amatierteātra izrāde "Makss un Morics" un režisore Dace Priede tika izvirzīti dalībai Latvijas amatierteātru iestudējumu skates "Gada izrāde 2015" reģionālajā konkursā.

Žūrija izvērtēja un piešķīra arī citas nominācijas: "Zelta mats" labākajai režisorei Dacei Priedei, "Zelta mats" labākajam aktierim pirmā plāna lomā – vēl nebijis gadījums (bet pēc žūrijas izteikumiem – tā notiek tikai Kuldīgā) – Inesei Afanasjevai par skolmeistara Lempela lomu izrādē "Makss un Morics", "Zelta mats" labākajai aktrisei pirmā plāna lomā – atkal nebijis gadījums – Inai Bērziņai un Ilzei Stieģelei no Kuldīgas kustību teātra "Purple Line" izrādē "Es esmu devējs", "Zelta mats" labākajai aktrisei otrā plāna lomā tika Agnesei Mežiņai par Juzes lomu izrādē "Raganas lāsts" (Vārmes pagasta amatierteātris "Es un Tu"), "Zelta mats" labākajam aktierim otrā plāna lomā – Elmāram Derzāvim par lomu onkuls Fricis izrādē "Makss un Morics", "Zelta mats" labākajam scenogrāfam – Indrai Āboliņai par izrādi "Raganas lāsts", "Zelta mats" labākajam muzikālajam noformējumam tika izrādei "Makss un Morics", "Zelta mats" labākajai kustību horeogrāfijai tika piešķirts izrādei "Es esmu devējs", "Zelta mats" par oriģināldramaturģiju tika piešķirts izrādei "Makss un Morics", bet papildus nominācija "Zelta mats" tika piešķirta Nilam Zīlem no nesen dibinātā Rendas amatierteātra par Sprīdīša lomu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)