Banner 980x90

Kuldīgā modernizēs tēlnieces Līvijas Rezevskas izstāžu zāli

Ventspils, 29.janv., LETA. Kuldīgā modernizēs tēlnieces Līvijas Rezevskas izstāžu zāli, aģentūra LETA uzzināja Kuldīgas novada pašvaldībā.

Kuldīgā, Mucenieku ielā 19, paredzēts modernizēt ekspozīciju par Rezevskas dzīvi un radošo darbību, izmantojot Kuldīgas novada muzeja rīcībā esošo un izstāžu zālei nodoto materiālu kopumu.

Lai labāk varētu eksponēt mākslas darbus un izveidot interaktīvo ekspozīciju par mākslinieci, paredzēts uzlabot apgaismojumu, ievilkt ēkā internetu un vājstrāvas. Paredzēts arī kosmētiski sakārtot izstāžu telpu, piemērojot to dažādu mākslas žanru vajadzībām. Lai izstāžu zāle varētu būt atvērta arī ziemas sezonā, nepieciešams salabot ēkas jumta segumu un pieslēgt ēku centrālajai apkurei. Lai padarītu telpas estētiski pievilcīgākas un uzlabotu apmeklētāju ērtības, paredzēts nomainīt sienu krāsojumu un grīdas segumu.

Projekta kopējās izmaksas ir 34 565 eiro. Atbalstot kultūras biedrības "Līvija" izteikto lūgumu, Kuldīgas novada domes nolēmusi piešķirt projekta īstenošanai 7565 eiro. Biedrība saņēmusi apstiprinājumu no Lauku atbalsta dienesta par to, ka Eiropas Lauksaimniecības fonds piešķirs projekta īstenošanai līdzfinansējumu.

Biedrības "Līvija" darbības galvenie mērķi ir nodrošināt Līvijas Rezevskas izstāžu zāles darbību, saglabāt kultūras un mākslas mantojumu, iedzīvinot pārmantotās vērtības mūsdienu kultūrvidē, attīstīt kultūrvidi un kultūras infrastruktūru, atbalstīt radošo darbību un sabiedrības iniciatīvas.

Līvijas Rezevskas izstāžu zāles pirmajā stāvā apskatāma patstāvīgā ekspozīcija - tēlnieces darbu izstāde, bet otrajā stāvā vasaras sezonā notiek daudzveidīgi kultūras pasākumi un mākslas izstādes. Izstāžu zāli gadā apmeklē ap 2000 cilvēku. Ieeja izstāžu zālē ir bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)