Banner 980x90

Kuldīgā darbu atsākusi "Apotheka" aptieka Piltenes ielā 5a

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Pāgājušajā nedēļā Kuldīgā darbību atsāka aptieku tīkla "Apotheka" aptieka Piltenes ielā 5a, kas bija slēgta uz ēkas rekonstrukcijas laiku, aģentūru LETA informē "Apotheka" pārstāvis Jānis Kūliņš.

Šī gada 30.septembrī aptieka bija spiesta pārtraukt savu darbību ugunsgrēka dēļ, kas izcēlās mājas bēniņos. Pateicoties Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kuldīgas daļas darbinieku profesionālai rīcībai, liesmas tika apslāpētas operatīvi, tādējādi tika pasargāta ēkas pārējā daļa, tostarp pirmais stāvs, kur atradās "Apotheka". Līdz ar to būtiskas investīcijas aptiekas telpu remontā nav veiktas, jo tām netika nodarīts kaitējums, norāda Kūliņš.

Pēc ēkas rekonstrukcijas "Apotheka" telpu lielums nav mainījies. Tāpat kā iepriekš, arī patlaban Piltenes ielas 5a aptiekas platība ir 52 kvadrātmetri.

Aptieka ir izvietota plašās telpās un kuldīdzniekiem piedāvā recepšu un bezrecepšu medikamentus, kā arī veselības un skaistumkopšanas līdzekļu produktu klāstu. Līdz ar šīs aptiekas atvēršanu kopumā Kuldīgas iedzīvotājiem atkal ir pieejamas divas "Apotheka" aptiekas.

"Apotheka" mērķis ir būt nozares līderim un pirmajai izvēlei starp aptiekām Latvijas iedzīvotāju vidū, tāpēc mēs turpinām modernizēt esošās un atvērt jaunas aptiekas," pauž Jānis Kūliņš, "Apotheka" valdes loceklis.

Kā ziņots iepriekš, "Apotheka" pārvaldītāja SIA "A Aptieka" ir sākusi jaunu uzņēmuma attīstības posmu, nomainot nosaukumu un identitāti no "A Aptiekas" uz "Apotheka".

Tāpat vēstīts, ka zāļu vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības koncerns SIA "Magnum Medical", kam pieder "A Aptiekas", saņēmis "Nordea" bankas finansējuma palielinājumu 7,1 miljona eiro apmērā aptieku tīkla "Apotheka" attīstības turpināšanai. Kopējais "Nordea" bankas šogad izsniegtā aizdevuma apjoms "Magnum Medical" uzņēmumu grupai sasniedz 22,1 miljonu eiro.

Kā ziņots, aptieku tīkla "Apotheka" pārvaldītāja SIA "A Aptiekas" 2014.gadā apgrozīja 30 miljonus eiro, kas ir par 8,2% vairāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 25,7 miljonus eiro. Uzņēmums 2014.gadā nopelnīja 708 766 eiro, kas ir par 20% mazāk nekā 2013.gadā, kad tas nopelnīja 892 351 eiro.

Uzņēmums "A Aptiekas" dibināts 2005.gada 25.janvārī, tā pamatkapitāls ir 284 716 eiro. Uzņēmums "A Aptiekas" pieder SIA "Magnum Medical", kas savukārt pieder Igaunijas kompānijai "Magnum".

Ar "A Aptieka" un "Apotheka" zīmolu patlaban darbojas 92 aptiekas visā Latvijā, un turpmāko gadu laikā uzņēmums pakāpeniski nomainīs lielu daļu aptieku uz jauno "Apotheka" konceptu. "Apotheka" tīklā Latvijā strādā vairāk nekā 390 darbinieki, no kuriem 300 ir farmaceiti, kuri sniedz profesionālu padomu kā par ārsta izrakstītu medikamentu lietošanu, tā arī par pastāvīgu veselības aprūpi un skaituma un labsajūtas veicināšanu.

"Apotheka" ietilpst vienā no lielākajām Baltijas valstu farmācijas uzņēmumu grupām "Magnum", kuras uzņēmumi darbojas Baltijas valstīs un Somijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)