Banner 980x90

Kuldīgā atklās glezniecības plenēra izstādi

Ventspils, 6.jūn., LETA. No 8.jūnija līdz 24.jūnijam Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā būs apskatāma glezniecības plenēra izstāde "Brokastis Kuldīgā", aģentūru LETA informēja izstādes kurators Uldis Pētersons.

28.maijā Kuldīgā darbu sāka ikgadējā glezniecības rezidence, kas norisinājās, sadarbojoties Latvijas Mākslas akadēmijai (LMA), Kuldīgas novada pašvaldībai un Kuldīgas Mākslinieku rezidencei. Mākslas akadēmijas Glezniecības katedras vadītāja Andra Eglīša virsvadībā plenērā laikā rezidencē uzturējās un strādāja LMA studentes un pasniedzēji.

Plenēra dalībnieki radījuši pilsētas nesteidzīgo rītu inspirētas gleznas. "Brokastu tēma šajā gadījumā nenozīmē vien dienas sākuma maltīti, kas atkarībā no individuālām diētas prasībām ietver karstas kafijas modinošo aromātu un vietējās beķerejas svaigi cepto maizīšu kārdinošo smaržu vai veģetāru salātlapu un glāzi svaigi spiestas sulas, bet gan daudz plašāku personiskas pieredzes konteksta diktētu mākslas darbu. Brīdis pirms pamošanās, ataususi atmiņā vakarā notikusi interesanta saruna, nosapņots piedzīvojums, caur logu ielēcis sauleszaķītis uz degungala, pirmie putnu treļļi, jasmīnu smarža un kursabiedreņu laba rīta vēlējums var kļūt par neatsveramu impulsu un nosacījumu radoša procesa uzsākšanai, kas rezultējas attiecīgo noskaņu dokumentējošā gleznā un piedāvā skatītājam vienu lapaspusi no jauno mākslinieču plenēra dienasgrāmatas," pastāstīja Pētersons.

Glezniecība plenēra izstādes atklāšana notiks 8.jūnijā plkst.18 Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā, Pils ielā 2.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)