Banner 980x90

Kuldīgā ar gaismas ceļu un koncertiem svinēs valsts svētkus

Ventspils, 3.nov., LETA. Kuldīgā ar gaismas ceļu, koncertiem un citiem pasākumiem 18.novembrī svinēs Latvijas Republikas 99.gadadienu, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Kuldīgas kultūras centrā 18.novembrī plkst.15 notiks ikgadējā Kuldīgas novada Goda balvas svinīgā pasniegšana, pēc kuras koncertu sniegs kokles, saksofona un perkusiju trio "Tresensus".

Plkst.17 Svētās Katrīnas baznīcā balvu saņēmējus un pārējos viesus priecēs E.Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas audzēkņu koncerts.

Pēc koncerta no plkst.17.30 Liepājas ielā ikviens varēs apmeklēt Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra veidoto gaismas ceļu "Iedegsim gaismiņas Latvijai!". Šogad gaismas ceļu veidos no lieliem sveču lukturiem. Savukārt Rātslaukumā ikviens jau no 11.novembra aicināts Latvijas kontūrā nolikt svecīti, tādējādi sasildot Latviju. 18.novembra vakarā plkst.18 Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ("Kuldīgas novadam") teiks svētku uzrunu, bet pēc tam suitu vīru ansamblis un Kuldīgas Bērnu un jauniešu centra muzikālie kolektīvi – muzikāli radošā studija "Mona" un popgrupa "Putas" – aicinās uz Latvijas skaistāko dziesmu kopīgu dziedāšanu. Rātslaukumā Kuldīgas Bērnu un jauniešu centrs, sadarbojoties ar Zemessardzes 45.nodrošinājuma bataljonu un Kuldīgas 58.skautu vienību, aicinās piedalīties maizes cepšanā, kā arī cienās ar siltu tēju.

Kuldīgas vecajā rātsnamā valsts svētku dienā no plkst.16 līdz 20.30 būs apskatāma izstāde "Ēvalds Valters. Dzīvi mīlot". Svētku laikā Kuldīgas Mākslas namā varēs aplūkot starptautiskās fotogrāfu meistarklases noslēguma izstādi un Kuldīgas fotokluba "Divas upes" izstādi.

Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā par godu svētkiem tapusi virtuāla izstāde "Ar Latvijas vārdu", kas būs skatāma no 10.novembra. Savukārt 24.novembrī bibliotēkā grupa "Pasta kaste" aicinās uz koncertprogrammu "Stāsti par mājām".

Dažādi valsts svētku pasākumi notiks arī Kuldīgas novada pagastos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)