Banner 980x90

Kuldīgā ar dažādiem pasākumiem svinēs valsts svētkus

Ventspils, 25.apr., LETA. Kuldīgā 4.maijā notiks dažādi Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienai veltīti pasākumi, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Valsts svētkos Kuldīgā dziedās himnu un tautasdziesmas, uz galdiem klās baltus galdautus un baudīs kūkas un kafiju, kā arī izskries trasi, kas kartē veido Latvijas kontūru.

Rātslaukumā plkst.12 notiks Latvijas karoga pacelšana un kopīga himnas dziedāšana. Pēc tam uzstāsies bērnu deju kolektīvs "Stariņš" un tautas deju ansamblis "Venta", Kuldīgas pūtēju orķestra grupa un saksofonistu ansamblis, vokālie ansambļi "Karameles", "Trifeles" un "Triumfs". Rātslaukumā ikviens varēs iegādāties un dāvināt pilsētai dārza neļķu stādus, no kuriem kopīgi izveidos Latvijas kontūru, bet pēc svētkiem puķes iestādīs 1905.gada parkā.

Arī šogad 4.maijā Ēvalda Valtera pieminekļa galdiņu rotās baltais galdauts, kas tiek klāts tikai vienu reizi gadā.

Vecajā rātsnamā ikviens aicināts apskatīt mākslinieces Kristīnes Šimpermanes izstādi "Mana Kaisme jewelry" un piedalīties darbnīcā "Pītas ādas aproces un atslēgu piekariņi" kopā ar amatnieci Ilvu Valdmani.

Kuldīgas novada muzejs 4.maijā aicina uz Baltā galdauta svētkiem, kur varēs gūt svētku sajūtu pie balti klāta galda un uzrakstīt novēlējumu valstij un tās iedzīvotājiem Latvijas neatkarības atjaunošanas dienā.

Tāpat 4.maijā muzejā tiks atklāta Latvijas simtgadei veltīta izstāde "Kuldīga un novads 100 gados". No plkst.10 līdz 17 apmeklētājiem būs iespēja tikties ar izstādes veidotājiem un iepazīt Kuldīgas un novadu 100 gadu stāstu fotogrāfijās – oriģinālos, reprodukcijās un projekcijās. Būs iespēja papildināt izstādi arī pašiem, ievietojot speciāli sagatavotā albumā līdzpaņemtas sev, savai ģimenei vai dzimtai nozīmīgas fotogrāfijas, tādējādi padarot izstādi krāšņāku un pilnīgāku.

Izstādes apmeklētājiem būs arī iespēja demonstrēt muzeja un savus līdzpaņemtos diapozitīvus pašu un klātesošo priekam. Turklāt interesenti varēs aprunāties ar izstādes idejas autori un veidotāju, kā arī pārbaudīt savas zināšanas, iesaistoties dažādās spēlēs.

Jau otro reizi 4.maijā norisināsies sportiska aktivitāte "Izskrien Latviju Kuldīgā", pa pilsētas ielām veicot trasi apmēram sešu kilometru garumā, kas kartē veido Latvijas kontūru.

Veselīga dzīvesveida piekritēji aicināti plkst.12 pulcēties Rātslaukumā, lai pēc svētku atklāšanas kopīgi dotos uz starta vietu Pilsētas dārzā. Starts skrējienam tiks dots plkst.13. Godinot Latvijas simtgadi, sporta klubs "Katrīna" aicina visus ierasties apģērbā ar patriotisku noskaņu un trasē doties ar līdzpaņemtiem karogiem. Pasākumā aicināti pievienoties ne tikai skrējēji, bet arī nūjotāji un gājēji. Pēc skrējiena visi dalībnieki aicināti Pilsētas dārzā nobaudīt tēju un uzkodas.

Kuldīgas kultūras centra kinozālē demonstrēs latviešu filmas - plkst.14 ģimenes filmu "Paradīze 89", plkst.15.40 - ģimenes filmu "Bille", bet plkst.18.10 - dokumentālo spēlfilmu "Mērijas ceļojums".

Svētās Annas baznīcā plkst.11 būs svētku dievkalpojums, bet plkst.12 visi aicināti uz svētku pankūkām ar tēju Svētās Annas baznīcas dārzā. Savukārt Svētās Katrīnas baznīcā svētku dievkalpojums notiks plkst.18.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)